LP  Singles  CD  [DVD]  Books  Magazines  LaserDisc  Other
 A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  VW  XYZ  Å Ä Ö  [Svensk Film / TV]  Television  Children's Movies / Barnfilm  Music  BluRay

  NEW ARRIVALS / NYHETER
  
  Start/Svenska
  Start/English
  Information
  Information/English
  Contact


Armbryterskan från Ensamheten
(2004 Lisa Munthe, Helen Ahlsson) 50:-

Mitt ute i Lapplands ödemark, ligger den lilla byn Ensamheten. Här bor 16 personer som alla är släkt med varandra. Det skulle kunna vara som vilken by som helst, om det inte var så att alla delar en ovanlig passion: alla bryter arm. I Ensamheten bor Heidi Andersson. Hon är 23 år och fyrfaldig världsmästarinna i armbrytning. Gemenskapen i byn har lärt Heidi att "Ensam är man stark och kan nå långt, men tillsammans är man starkare och når längre".
[Folkets Bio]Region 2
August
Miniserie 80:-

August Strindberg är en av Nordens största författare och världsberömd för sina pjäser, sina kvinnor och sina ständiga konflikter med etablissemanget. Denna påkostade miniserie skildrar den plågade konstnären innan berömmelsen. August står med snaran runt halsen. Han är utfattig, skuldsatt och refuserad. Det som håller honom vid liv är den häftiga förälskelsen till adelsdamen Siri von Essen och en övertygelse om att han en dag kommer att lyckas med sina drömmar.
[SVT/Atlantic]Region 2
Badjävlar
(1971 Lars Molin) 50:-

"Badjävlar" visades första gången 1971. Då reagerade stora delar av den svenska befolkningen på alla de svordomar, grovheter och nakenhet som filmen innehåller. Idag är det mer accepterat med fula ord och nakna människor på film, men fortfarande lockar filmen till lika mycket skratt som innan.
[SVT]Region 2
Bokhandlaren som slutade Bada
(1969 Jarl Kulle) 80:-

En romantisk småstadskomedi från 1969. Handlingen utspelas i det lilla samhället Grimsby under 1900-talets första årtionde.

Bokhandlaren Jacob (Allan Edwall) framlever ett stilla liv som avbryts när en traktens dotter, Amelie (Margareta Krook), efter många år utomlands återvänder. Jacob upplever ett svärmeri som går över i passion, och snart är äktenskapet fullbordat. De respekterar varandras tidigare liv, men en kort tid efter bröllopet får Jacob av en händelse veta att Amelie inte är fullt så fin som hon velat ge sken av.
[Sandrew Metronome]Region 2
Darling
(2007 Johan Kling)

"Darling" är en mörk socitetskomedi.

Humor och tragik om ung, självupptagen överklass och vanligt hyggligt folk, utan pekpinnar och moralkakor men inte utan moral. En film som skarpögt och med svart humor skildrar en ung kvinnas bekymmerfria tillvaro i kvarteren runt Stureplan och Karlavägen. Hon rör sig bland vackra och välklädda unga människor i exklusiva butiker, påkostade barer och stora våningar tills en dag allt förändras...
[SF]Region 2
De Sju Dödssynderna
(1994-2000 Richard Hobert) 175:-

Denna box innehåller alla filmerna i Richard Hoberts populära filmserie baserad på De Sju Dödssynderna.

BOXEN INNEHÅLLER FILMERNA:
- Glädjekällan
- Händerna
- Höst I Paradiset
- Spring För Livet
- Ögat
- Där Regnbågen Slutar
- Födelsedagen
[SF]Region 2
Den Allvarsamma Leken
(1945 Rune Carlsten) 50:-

1912 skrev Hjalmar Söderberg Den allvarsamma leken som kommit att bli en odödlig klassiker. Den mångbottnade historien om journalisten Arvid Stjärnbloms komplicerade romans med den självständiga Lydia Stille har beskrivits som den svenska litteraturens mest betydande kärleksroman och upphör aldrig att fascinera nya generationer.
[Studio S]Region 2
Den Döende Dandyn
(1989 Anders Wahlgren) 80:-

Åren kring första världskriget var det många svenskar som åkte till Paris, konstens huvudstad i Europa. En av dem var Nils Dardel, hans hektiska, självförbrännande liv och dramatiska äktenskap med Thora Klinckowström, står i centrum för denna berättelse av Anders Wahlgren om skapandets villkor.

Det är på hösten 1919 som han på en båt till Frankrike träffar Thora och snabbt dras hon in i de radikala konstnärskretsarna i Paris, där det går rätt vilt till. Nils svaga hjärta medför att han hela tiden hade döden i hälarna vilket blir ett återkommande motiv i hans konst. Paret Dardel lever i ett fritt förhållande med många konflikter eftersom den androgyne Dardel intresserar sig för både män och kvinnor. De sju år som äktenskapet varar utgör berättelsens ram.
[SVT/Pan Vision]Region 2
Den Ståndaktige Kyrkoherden
(1969 Torgny Wickman) 30:-

I början av 1800-talet får byn Fors en ny kyrkoherde ('Jarl Borssén'). Han installeras i prästgården där han blir uppassad av en rad vackra pigor. Alla män har dragit ut i kriget, men det är inte det som får byns kvinnor intresserade av den sedesamme prästmannen.
En morgon vaknar han, drabbad av "trollskott" — ett kroniskt stånd. Det är resultatet av en förbannelse utslungad av en häxa en av hans förfäder dömt till döden. De svältfödda kvinnorna på prästgården och i grannskapet gör allt de kan för att bota hans tillstånd, men det visar sig lättare sagt än gjort.
[Atlantic]Region 2
Den Tatuerade Änkan
(1997 Lars Molin)

Berättelsen handlar om Ester, en kvinna i övre medelåldern med vanan att skämma bort såväl sin buffliga man som barn och barnbarn. Mitt i julfirandet dör Esters faster. Det blir början på uppbrottet och ett nytt liv för Ester. Nu börjar livet äntligen le mot Ester som blir den Tatuerade Änkan.

Den Tatuerade Änkan spelas av Mona Malm, en roll skriven direkt för henne. Hon uppvaktas av spännande kavaljerer som Sven Wollter, Ingvar Hirdwall, Jan Malmsjö och Erland Josephson.
[SVT]Region 2
Det Sköna är Svårt
(2009 Anders Wahlgren) 50:-

Konstnären Carl Fredrik Hill kom till Paris 1874, tillsammans med August Strindberg och flera andra konstnärer. Men Hill höll sig mycket för sig själv och gick sin egen väg.

Efter att ha levt under svåra umbäranden och målat febrilt i tre år – för att bli accepterad på Paris-salongen, drabbas han av en psykos. Han tas in på Dr Blanches klinik 1878, vilket är filmens början.

Denna drömska berättelse av Anders Wahlgren är inte kronologisk, utan bygger på Hills minnen i Paris, på målarresor till Normandie där hans möte med havet får en stor betydelse i hans liv.
[SVT]Region 2
Dödlig Drift
(1998 Rolf Börjlind) 80:-

Andreas bär på en smärta som borrar sig allt djupare in i hjärnan, och torterar honom med morbida tankar. En elak barnmelodi som får hans fantasi att snurra allt fortare. Tills han gör det han tror att han måste: mördar. Göran, ett passerande vittne på mordplatsen, dras in i Andreas förgiftade fantasi, och kattens lek med råttan börjar. En lek som lämnar blodiga spår efter sig. Tills verklighet och fantasi plötsligt korsar varandra i en nedlagd fiskfabrik: bödel och offer står öga mot öga. Och båda är där för att döda...
[SF]Region 2
En Kärlekshistoria
(1969 Roy Andersson) 125:-

EN KÄRLEKSHISTORIA skildrar kärleken mellan de två ungdomarna Annika och Pär (spelas av Ann-Sofie Kylin och Rolf Sohlman). Filmen beskriver all osäkerhet, rädsla, ömhet och glädje som de upplever tillsammans. I bakgrunden finns hela tiden föräldrarnas verklighet, välfärds-Sveriges förlorade generation. Deras ensamma drömmar om framtiden har gått förlorade i vardagsrutinen med bilverkstan och kylskåpsagenturen.
[Studio 24]Region 2
En Man som heter Ove
(2015 Hannes Holm) 30:-

59-årige Ove är kvarterets vresige ordningsman som flera år tidigare avsattes som ordförande i bostadsrättsföreningen, men det ger han blanka fan i och ser med järnhand över kvarteret. När höggravida Parvaneh med familj flyttar in i radhuset mittemot och backar in i Oves brevlåda blir det upptakten till en komisk och hjärtevärmande historia om tilltufsade katter, oväntad vänskap och kärlek så stark att bara döden ser ut som den enda utvägen.

Ove är en man som vet att rätt ska vara rätt och man ska hjälpa sin medmänniska och som med stor träffsäkerhet betraktar sin samtid.
[Nordisk Film]Region 2
Eugen Vöhrmann's Vilda Värld
(1967 Eugen Wöhrmann) 30:-

Eugen Vöhrmann var nakenfilmpionjär och drev biografen Fenix i Stockholm. Han både regisserade och importerade film. De egna kortfilmerna på 60-talet visades på bion.

Vöhrmann började med dokumentärer om nudistläger och fortsatte med oskyldiga kortfilmer där nakna kvinnor badade, hoppade studsboll och åt banan. Naturligtvis saknar filmerna både handling och dialog!
Här är hela Vöhrmanns värld av nudistfilmer, svenska kortfilmer, importerade stripp-filmer och trailers för sexploitation-långfilmer. Tre hela timmar av galanta damer som aldrig kommit i närheten av vare sig skalpell eller rakhyvel!
[Super 8]Region 2
Fanny och Alexander
(1982 Ingmar Bergman) 50:-

Det är i början av 1900-talet. I en liten svensk stad får vi följa familjen Ekdahl som domineras av en rik och begåvad änka samt hennes tre söner. Sonen Oscar driver tillsammans med sin fru Emelie den lokala teatern. Paret har också två barn; Fanny och Alexander.

Då Oscar drabbas av en tidig död, gifter sig hans änka med biskopen i staden och flyttar med barnen till hans spartanska och stränga hem. Ett helt nytt liv väntar Fanny och Alexander, och vi får följa dem och den övriga familjen genom sorg och glädje, ljus och mörker i Bergmans hyllade film.
[Sandrew Metronome]Region 2
Fasadklättraren
(1991 Rumle Hammerich) 80:-

Phillip Morell är 17 år och är bara bra på en enda sak: att klättra. Han dras in i ett kriminellt gäng utan att egentligen mena det, och hamnar plötsligt i fängelse. Hans medfångar förstår ganska snart att de kan utnyttja Phillips talanger för att göra ett rymningsförsök. Och för första gången i sitt liv får Phillip en vän: gamle kåkfararen Larsson som ser bortom fasaden hos den unge klättraren och bestämmer sig för att lära upp honom. Men kommer Phillip att klara av det svåra mästarprovet när den dagen kommer?
[SVT/Atlantic]Region 2
Flicka och Hyacinter
(1950 Hasse Ekman) 50:-

"Flicka och Hyacinter" är inte bara betraktad som Hasse Ekmans främsta verk, utan som en av de bästa svenska filmerna överhuvudtaget.

När Dagmar (Eva Henning) kommer hem efter en ödesdiger fest har hon bara minuter kvar att leva. Nästa dag hittas hon hängande från en snara med ett självmordsbrev bredvid sig. Författaren Anders (Ulf Palme) blir snabbt uppslukad av sin gåtfulla grannes öde. Vad eller vem fick henne att vilja ändra sitt liv? Vid besök hos en bankir som Dagmar övat utpressning mot, en konstnär som målat sitt främsta verk med henne som modell och en självupptagen musikstjärna broderas kvinnans fascinerande levnadsöde ut och hennes sista dag i livet avtäcks.
[Studio S]Region 2
Flickan från Tredje Raden
(1949 Hasse Ekman) 50:-

"Flickan från Tredje Raden" omnämns ständigt som Hasse Ekmans bästa jämte mästerstycket "Flicka och Hyacinter".

Vid tiden för premiären stred man i pressen om vem som var svensk films största geni - Bergman eller Ekman. Bergman hade just vunnit kritikernas gillande med "Fängelse", ett nattsvart drama där han beskrev livet som "helvetet på jorden". Ekmans film var en omedelbar reaktion på detta avgrundstema, där han lät Hoppet spela huvudrollen.

Dramat följer en mystisk ring som ständigt byter ägare bland de som missgynnats av ödet. På ett snillrikt sätt binds pärlbandet av livsberättelser samman och bildar en fascinerande helhet.
[Studio S]Region 2
Flossie
(1974 Mac Ahlberg) 30:-

Elegant och påkostad 70-tals erotik i diplomatmiljö, med musik av Janne Schaffer!

Den oskuldsfulla Flossie kommer till Stockholm från en internatskola i Schweiz. Väninnan Eva presenterar Flossie för den stillige ambassadören Jack Archer. Eva vill introducera Flossie i kärlekslivets mysterier och Jack är den utvalde. Under några intensiva dagar träffas de under allt mer upphetsande former. De återberättar en rad sexupplevelser för varandra, naturligtvis återgivna flashbacks…
[Super 8]Region 2
Fru Marianne
(2001 Carin Mannheimer) 80:-

Den bortskämda stadsflickan Marianne blir bortgift med bonden Börje. Livet förändras och äktenskapet blir inte som Marianne tänkt sig. Rollen som fru passar henne dåligt och förhållandet till maken är komplicerat. En dag kommer Börjes bäste vän Pål och hälsar på. Pål och Marianne kommer bra överens, nästan för bra…

Carin Mannheimers dramatisering av Victoria Benedictssons roman Fru Marianne, en kärleks- och äktenskapshistoria från förrförra seklet. Romanen var Victoria Benedictssons, som oftast skrev under pseudonymen Ernst Ahlgren, allra sista innan hennes tragiska självmord år 1888.
[SVT]Region 2
Första Divisionen
(1941 Hasse Ekman)

1941. Nazityskland står på höjden av sin makt. Hitlers segerrika arméer väller in i Ryssland. Sverige står ensamt och isolerat. Flygvapnet tränar intensivt inför ett kommande anfall.

Första divisionen med störtbombarna B 5 på flygflottiljen F 6 utanför Karlsborg står i frontlinjen. Divisionschefen pressar sina män till det yttersta. Det är en ständig lek med döden i väntan på allvaret. En lek som ofta slutar i svåra olyckor...
[TerraFilm]Region 2
G som i Gemenskap
(1982 Staffan Hildebrand) 80:-

"G" - En film om kärlek, hasch och rock'n'roll!

Kim är kär i Mia, men han har inte vågat ligga med henne. Han tror att hon är mycket mer erfaren än han. Dessutom känner han sig dragen till Kristoffer, ägare till klubben G...

Robban har hamnat snett i livet. Hans mamma vet ingenting om drogerna, men de har ständiga gräl om Robbans sena nattvanor och underliga polare. Och en natt hinner polisen ikapp Robban...

Alexander är sångare i källarbandet "Barn i Bredäng". En manager lyckas övertala honom att överge sina kompisar och börja sjunga med "Nürnberg 47", ett band med dekadent nyfascistisk stil...
[SF]Region 2
Glappet - Hela Serien
(1997 Peter Schildt) 80:-

En kritikerrosad och prisbelönad tv-serie som skildrar två flickors steg in i vuxenvärlden! De är självständiga, glada och starka och ska inte gå i några fällor…
[SVT]Region 2
Gösta Berlings Saga
(1924 Mauritz Stiller) 80:-

Lars Hanson spelar den avsatte och försupne prästen Gösta Berling, som framlever sina dagar på ett gods i Värmland tillsammans med de så kallade kavaljererna på Ekeby, en udda samling avdankade adelsmän och pensionerade officerare som lever under beskydd av godsets ägare, den fruktade majorskan. Trots överdådiga fester plågas Gösta av olyckliga minnen från det förflutna.

Mauritz Stillers filmatisering av Selma Lagerlöfs klassiska roman innehåller en mängd storslagna sekvenser, bl a en minnesvärd jakt över isen då huvudpersonerna förföljs av en flock vargar. ”Gösta Berlings saga” var också filmen som gjorde Greta Garbo till stjärna.
[SF]Region 2
Hotell Gyllene Knorren
(2011 Michael Syrén)

Familjen Rantanens hotell Gyllene Orren står helt tomt, så mamma Ritva börjar odla ekologiska grönsaker i ett försök att locka gäster. När sonen Ingos minigris Pyret bökar sönder grönsakslandet, blir både Ritva och pappa Roger arga och Ingo känner att varken han eller Pyret är uppskattade av familjen. Ingo får veta att konkurrenterna på grannhotellet ska anordna en agilitytävling, och anmäler Pyret.

Prissumman skulle täcka pappa Rogers klantiga affärer och en vinst skulle göra både Ingo och Pyret till hjältar. Det är förstås många hinder, förutom de på tävlingsbanan, som står i Ingos och Pyrets väg, men Ingo hoppas att den som är långsam och gör rätt, kan vinna mot den som är snabb men som gör fel. En rolig och intensiv resa mot prispallen tar sin början, en resa där hela familjen, till och med syster Isadora, snart är engagerad.
[SF]Region 2
Hour of the Wolf
(1968 Ingmar Bergman)

svensk titel: Vargtimmen

Haunted by demons past and present, artist Johan Borg (Max Von Sydow) fights a losing battle to retain his sanity and maintain his artistic prowess. His wife Alma (Liv Ullmann), desperate to help him, finds herself starting to share his hallucinations.
But as Johan's mind continues to unravel, Alma is forced to choose between her love... and her life.
[MGM]Region 2
Hundraettåringen som smet från notan
(2016 Felix Herngren) 30:-

Allan Karlsson och hans vänner som nu är rastlösa på Bali efter ett år i lyx. Men när Allan bjuder på den oförglömligt goda läsken Folksoda så blir det fart igen. Inte bara på Allan och sällskapet, men även på hämndlystna gangsters, ryska bekanta från förr och amerikanska CIA.
[Buena Vista]Region 2
Hundraåringen som klev ut genom fönstret
(2013 Felix Herngren) 30:-

Allan Karlsson (Robert Gustafsson) hamnar efter ett långt och händelserikt liv på ålderdomshem där man förbereder firandet av hans hundraårsdag. Men Allan som inte är intresserad av något firande smiter istället ut genom fönstret och hamnar mitt i ett äventyr där ett kriminellt gäng, en väska full av pengar, en elefant och en inkompetent polis är inblandade.

För de flesta hade detta förmodligen varit livets största äventyr, men för Allan som har en minst sagt explosiv bakgrund och spelat en nyckelroll i några av historiens viktigaste händelser är det ungefär som vanligt. För Allan är det helt enkelt så att "det är som det är" och bara han får en sup då och då så får det "bli som det blir"!
[Buena Vista]Region 2
I Dödens Väntrum
(1946 Hasse Ekman) 30:-

Hasse Ekman spelar en doktor i litteratur som anländer till ett sanatorium i de schweiziska alperna för att vila upp sig. Där bekantar han sig med en berömda pianist, spelad av Viveca Lindfors, och de blir förälskade.

Men hennes hälsa är vacklande. Skuggan från dödens skräckfågel är ständigt närvarande…
[Studio S]Region 2
Inte flera Mord
(2013 Peter Schildt) 50:-

Einar (Linus Wahlgren) hoppas på en lugn sommarsemester i den fridfulla småstaden Skoga, men idyllen raseras när en ung man hittas död med en egyptisk dolk i ryggen. Einars fru Puck (Tuva Novotny) kan inte låta bli att undersöka mordgåtan tillsammans med riksmordkommissarie Christer Wijk (Ola Rapace). De blottar en historia om hemlig åtrå och förbjuden kärlek, en historia som påminner Puck om hennes egna känslor för makens bäste vän.
[4/SF]Region 2
Jag är med Barn
(1979 Lasse Hallström) 80:-

Bosse (Magnus Härenstam) jobbar som copywriter på en annonsbyrå. Helst skulle han dock vilja skriva en roman och tar därför ledigt en tid för att förverkliga sin dröm. Under denna tid träffar han gymnastiklärarinnan Lena (Anki Lidén) och förälskar sig.

Kärleken är besvarad och resultatet av den fria tiden från jobbet blir inte en bok utan ett barn. Nu drabbas Bosse av stora skälvan. Ett barn! Farväl alla glada kvällar på krogen och härliga ungkarlsliv…
[SF]Region 2
Jonas Gardell x 3
4-DVD Set 100:-

En box innehållande tre fantastiska filmatiserade verk av Jonas Gardell!

- De halvt dola
- Torka aldrig tårar utan handskar
- De dagar som blommorna blommar
[SF/SVT]Region 2
Jonson & Pipen
Möt Jonson & Pipen, Västerns klantigaste cowboys! Just det, glöm alla myter om stenhårda äventyrare som inte räds något och drar snabbare än sin egen skugga - den här historien handlar inte om nån av dom!
[4]Region 2
Jordbrosviten
(1972/2006 Rainer Hartleb) 175:-

En augustidag 1972 klev Rainer Hartleb in i ett klassrum i stockholmsförorten Jordbro och mötte eleverna i Lundaskolans 1D för första gången.

Tanken var att skildra barnens väg genom grundskolan och livet i det nya Sverige - i förorterna. Men det unika projektet växte och fortsatte genom 1980- och 1990-talen och in i 2000-talet. 1994 kom "En pizza i Jordbro" som belönades med en Guldbagge. Barnen hade nu blivit vuxna. Tolv år senare var Rainer Hartleb tillbaka med en ny film, "Alla mår bra". Barnen hade nu fyllt fyrtio, en generation som växte upp i miljonprogrammets Sverige på 1970-talet och som har blivit medelålders i ett globaliserat 2000-tal.
[Folkets Bio]Region 2
Lilla Märta kommer tillbaka
(1948 Hasse Ekman) 80:-

Tiden är andra världskriget. Kvinnorättskämpen Märta/Sture har bytt klänning mot kockbyxor och tillsammans med sin parhäst Curre gått in i det militära. Friden tycks vila över den midsommargröna småstad där de ligger i beredskap. Men snart inser de att fienden lurar runt knuten – och att enda räddningen är att iklä sig kvinnlig list.

Kjoltyg går en match mot sattyg när Märta byter motståndare från mansgrisar till nazistsvin!
[Studio S]Region 2
Lorry
Säsong 1-4 + Specialare 100:-

TV-serien LORRY var intelligent, vass och fräck. Serien blev en succé och totalt gjordes fyra säsonger. Flera av inslagen blev snabbt klassiker som "Patentverket", "Farbror Bosse", "Tillfälligt avbrott", "Sprakladan", "Bilskolan", "Poker", "Konferensutvärdering" och många, många fler.

Boxen innehåller alla fyra säsonger sam Julspecial och Påskspecial!
[SVT]Region 2
Luftslottet som Sprängdes
Den tre timmar långa TV-versionen som sändes på SVT våren 2010!

Två svårt skadade personer tas in akut på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Den ena är Lisbeth Salander, som är efterlyst misstänkt för dubbelmord. Hon har en livshotande skottskada i huvudet och måste opereras omedelbart. Den andre personen heter Alexander Zalachenko, en äldre man som Salander huggit med en yxa.

Den tredje och avslutande delen i Millenniumserien tar vid där "Flickan som lekte med elden" slutade. Lisbeth Salander överlevde men hennes problem är långt ifrån över. Det finns starka krafter som vill tysta Lisbeth Salander en gång för alla.
[Yellow Bird]Region 2
Lära för Livet
(1976 Carin Mannheimer) 80:-

Jag hade gjort två samhällskritiska serier för SVT. ”Fosterbarn” och ”Dela lika”. Svartvitt och skakig handkamera och miljöer som publiken aldrig förr sett. Det fanns en enda teve kanal och de fick ett enormt genomslag. Då kom min dåvarande chef Gunnar Hagner med en beställning. Dags för skolan, sade han.

Skolan! Gud så trist. Jag hade hoppats på Hinseberg, kvinnor i fängelse, eller kanske Svenska Kyrkan. Men skolan! I ett halvår gjorde jag research. Jobbade som lärare – förfärligt – satt i klassen som elev – dötrist. Intervjuade elever, lärare, föräldrar, socialassistenter. Hängde med på fritidshem och hemliga ställen. Och kom hem med ett enormt stort material.
[SVT]Region 2
Melodin från Gamla Stan / Karusellen Går
(1939 Ragnar Frisk, Sigurd Wallén) 50:-

MELODIN FRÅN GAMLA STAN
Nisse Karlsson (Poppe) är en arbetslös musiker som försöker sälja sin melodi. När han spelar upp den för direktör Rydman på Amerikanska Musikförlaget är intresset svalt. Han har inte tid och vill ut till landet. Den skumme direktör Werner kommer på besök och bjuder ut Rydmans kassörska Elsa samma kväll. Elsa, som gillar Nisse och vet att han är arbetslös musiker, tar en femma ur kassaskrinet och ger till honom. När Nisse och hans kompisar senare samma kväll befinner sig på gubbhyllan på Hasselbacken, blir Nisse vittne till hur Werner ger sig av med Elsas kassaskrinsnyckel i en taxi för att sedan återvända. Därefter häktas Elsa för en stöld ur kassaskrinet på 10000 kronor. Nisse anklagar då Werner som flyr. Nisse är dock inte sen att ta upp jakten.

KARUSELLEN GÅR
De bägge musikhandlarbiträdena Kalle (Reinholdz) och Nisse (Poppe) har precis fått anställning på direktör Lindbergs tivoli. Direktör Lindberg har dock hamnat i händerna på ockraren, direktör Aronsson. Aronsson försöker komma över tivolit genom diverse skumraskmetoder men Kalle och Nisse gör allt för att hjälpa Lindberg då det var Aronsson som orsakade förlusten av deras förra jobb. När Aronsson plötsligt blir mördad blir först Lindberg anklagad. Intrigerna tätnar, men Kalle och Nisse kommer den riktige mördaren på spåren.
[4]Region 2
Mia och Klara - Säsong Två
Den andra säsongen av Mia och Klara kan beskrivas som en balansakt mellan uppsluppen galenskap och avgrundsdjup humor. Flera av favoriterna från säsong 1 återkommer ? Gulletussan, Tabita, Rolle och Viveka Andebratt, liksom Mia och Klara.
[SVT] Region 2
Midvinterduell / Saxofonhallicken
(1983 Lars Molin) 50:-

I MIDVINTERDUELL får vi följa en vendetta mellan småbrukaren Egon Lundin och Statens Vägverk rörande en, i deras tycke, olagligt byggd och utplacerad mjölkpall. Det handlar om en fri man som inte böjer sig i en fråga som kan tyckas vara en skitsak. Han tar upp en våldsam kamp för sin egen ägandes mjölkpall. För honom är den mycket viktig. Eller som han själv säger: "Om dom inte frågar oss om en så'n skitsak som en mjölkpall, då kommer dom inte ens fråga oss när dom kommer och skär ballarna av oss. Man är ingen stut!"

SAXOFONHALLICKEN är en "Betraktelse om Stadshotellet som ungdomsgård för vuxna", för att citera Lars Molin själv. Här, på stadshotellet i småstaden, hittar vi hela persongalleriet; de unga danslejonen, den förfriskade krogmadamen och det glada sällskapet. Ny för kvällen är Vera, en frånskild tvåbarnsmamma i sina bästa år. Dansbandets saxofonist följer de tafatta kontaktförsöken mellan Vera och en handelsresande och bestämmer sig för att hjälpa henne på traven. Han spelar upp klassikern "Petite Fleur". Igen och igen och igen…
[SVT]Region 2
Millennium Trilogin
3-Disc Box 80:-

MÄN SOM HATAR KVINNOR:
Lisbeth Salander är en ung egensinnig tjej med ett mörkt förflutet. Hon är en enastående researcher och en av landets främsta hackers. Den grävande journalisten Mikael Blomkvist har precis blivit dömd till fängelse för förtal när Henrik Vanger, tidigare en av landets främsta industriledare, vill ge honom ett annorlunda uppdrag. Lisbeth och Mikaels vägar möts och tillsammans gräver de djupt i familjen Vangers förflutna där de möter en mörkare och blodigare historia än någon av dem kunnat ana.

FLICKAN SOM LEKTE MED ELDEN:
Journalisten Mikael Blomkvist arbetar på en stor historia om sexhandel då två av hans medarbetare blir brutalt mördade. Nästa stora chock får Blomkvist när han upptäcker att polisens huvudmisstänkta heter Lisbeth Salander!

LUFTSLOTTET SOM SPRÄNGDES:
Lisbeth Salander ligger på sjukhus efter att ha blivit skjuten i huvudet. Polisen startar en utredning, men i takt med att sanningen om hennes tidigare liv kommer fram avslöjas också en sammansvärjning på högsta nivå. Alla jagar alla, men ingen kan stoppa Salander och Mikael Blomkvist i deras jakt efter rättvisa! [Nordisk Film]Region 2
Mitt Liv som Hund
(1985 Lasse Hallström) 50:-

Ingemar är en knappt tonårig överlevnadskonstnär. Han har ett raffinerat försvar mot livets stora sorger och besvikelser. Med en högst egen filosofi och otroligt vild humor håller han katastroferna på avstånd. Gång på gång! "Mitt Liv som Hund" är berättelsen om vad som hände honom året 1959...
[SF]Region 2
Morran och Tobias
(2014 Mats Lindberg, Pontus Löwenhielm) 50:-

Morran och sonen Tobias är två människor som befinner sig i samhällets utkant. I 34 år har torp 9:4 varit deras hem och trygghet, men nu är fastigheten exproprierad av Trosa kommun och står gapande tom. När vi träffar Morran och Tobias igen har de sålt en liten bit land till kommunen och fått möjligheten att flytta tillbaka under en månads tid. Det är många känslor som rivs upp när bohaget ska packas upp och under mötet med det gamla livet i huset. Ändå möter vi en gripande värme och kärlek hos dessa två ovanliga som har valt att överleva.
[SVT/SF]Region 2
Morrhår och Ärtor
(1985 Gösta Ekman) 50:-

Gösta Ekman snubblar fram som en överårig skolgosse i den här fruktansvärt roliga sommarkomedin som börjar så här; "Håna", tog pengarna han fick av mamma till en ny överrock och gick på krogen. Där träffade han sin partner i Öltricks AB och porrfilmsproducenten som behövde en stor Östermalmsvåning i tre dagar. "Hånas" mamma, änka efter konsul Ahlgren (eller var han bara konsult?), har en stor Östermalmsvåning... Men hon måste ut, innan porrfilmsproducenten ska in...
[SF]Region 2
Musik i Mörker
(1948 Ingmar Bergman) 50:-

Det berättas att Ingmar Bergman blev så tagen av Dagmar Edqvists succéroman "Musik i mörker" att han rusade upp mitt i natten och gjorde sitt första utkast till en film.

Regissörens kanske varmaste verk berättar historien om Bengt Vyldeke, en värnpliktig pianist som nästan förlorar livet under en skjutövning och blir blind för livet. I kampen mot sin egen bitterhet och andras medlidande söker han den hand som vill hjälpa honom ut ur mörkret, både bokstavligt och bildligt, och leda honom mot livets förlorade möjligheter till lycka.

"Det är en historia om en kille som tappar sin identitet och sina livsvillkor", sade Bergman under inspelningen. "Hur ska han kunna komma över tanken på att det är ett förbannat misstag att han fortsätter existera?"
[Studio S]Region 2
Nionde Kompaniet
(1987 Colin Nutley) 50:-

Unga grabbar från hela landet gör lumpen på regementet i den lilla staden. Vanliga grabbar, som ska avverka en kämpig tid i det militära. Några av dem har en lysande affärsidé och bildar ett bolag. Hemligheten är att använda de stora resurser som finns på regementet, militärens resurser. Företaget gör den ena lysande affären efter den andra och verksamheten växer rekordsnabbt. Eftersom regementet har åtta kompanier, döper de det nya företaget till - "Nionde Kompaniet".
[SF]Region 2
När Molnen Skingras
(2016 Lasse Zackrisson) 50:-

Berättelsen om Ulla Billquist, som var krigsårens mest berömda röst i Sverige, är ett kvinnoöde som inte berättats tidigare. Starka intressen verkade för att lägga ”locket på” hennes eftermäle när hon tog sitt liv mitt i berömmelsen. 70 år efter hennes död gör Lasse Zackrisson en djupdykning bland arkivdokument, fotografier och gamla skivinspelningar för att försöka ta reda på vem hon var och vad som egentligen hände.

Tillsammans med Alice Babs, släktingar och vänner läggs ett indiciepussel som mer påminner om ett kriminaldrama. Varför orkade denna mytomspunna känsliga konstnärssjäl inte leva vidare? Och varför stod det bara en liten notis i tidningarna när en av Sveriges största artister tog sitt liv 38 år gammal.
Filmen är ett unikt tidsdokument, en så inträngande beskrivning av en bi-homosexuell kvinnas liv i Sverige under folkhemstiden finns inte presenterat på film tidigare. Det är ett spännande kriminaldrama med den tidens kändisar bland aktörerna.
[Wax]Region 2
Pang i Bygget
(1966 Ragnar Frisk) 50:-

Blågul ädelbuskis med topplåten "Pop i topp" utförd av Lill-Babs och Tore Skogman på folkparksscen. Ola & the Janglers dyker upp och hjälper Tore rädda folkparken. 60-tals nostalgi av format! Inspelad på plats i Trosa 1965. En musikal med en häftig djupdykning ner i det oskuldsfulla folkhems-Sverige.
[Zenith Film]Region 2
Paradiset
(1999-2005 Jerzy Sladkowski)

"Paradiset" är dokumentärfilmaren Jerzy Sladkowskis tredje film om Kirunaparet Hans och Kerstin Stralström. Vi har träffat dem förut, först i filmen "Tango, gräl och ledbesvär" (1999) där det tangobitna paret under stora diskussioner och olika lektioner i tangodansens turer slutligen hamnar i Buenos Aires för att lära sig "riktig" tango.

I den andra filmen "Lappsjukan" (2001) kommet det besök till paret i Kiruna från de två galanta och lite överåriga Don Juan-vännerna Guillermo och Juan som paret mötte i Buenos Aires. De båda männen konfronteras med Norrlands vidder, skogen, tystnaden, bastubad och surströmmingsfest hos Hans och Kerstin.

3-Disc Box Set
[Folkets Bio]Region 2
Rallybrudar
(2008 Lena Koppel) 30:-

”Rallybrudar” är en film där leran sprutar och bilarna flyger. Den innehåller både action, humor och dramatik, men också en hel del kärlek.
Eva Röse spelar veterinärassistenten Ulla som tagit jobbet bara för chansen att få köra snabbt på värmlandsvägarna. Marie Robertson spelar storbondens dotter Birgitta som drömmer om Paris men istället blir Ullas kartläsare. En annan stor roll i filmen – lokaltidningens redaktör Melin som spelar trummor i ett dansband på fritiden – görs av folkkäre Janne ”Loffe” Carlsson.
[SF]Region 2
Sebastian Bergman: Den Fördömde
(2010 Mikael Hjorth) 80:-

Sebastian (Rolf Lassgård) lyckades givetvis alienera flera av team-medlemmarna i Rikskrim och får inte jobba vidare med dem. Det är tyvärr det sista han önskar då han fått ett mycket oväntat svar på familjehemligheten han upptäckte i de gömda breven. Ett omtumlande och livsavgörande svar som skakat om hans liv i grunden, han har visat sig ha en trettio år gammal dotter! Som inte känner till honom. Och för att göra det ännu mer komplicerat så är hon en av de kollegor som ogillar honom mest vid rikskrim, en ung polis vid namn Vanja.
[WB/SVT]Region 2
Selma
(2008 Erik Leijonborg) 50:-

Hela världen älskade Selma Lagerlöf. Men världen visste inget om hennes kärlek.

En ung Selma Lagerlöf semestrar på Sicilien med älskarinnan Sophie Elkan (Alexandra Rapaport). Hon har just slagit igenom på allvar med Gösta Berlings Saga och hela världen ligger för hennes fötter. Många år senare står hon i begrepp att som första kvinna ta emot Nobelpriset.

Två av Sveriges mest älskade kvinnor möts i SVT:s hyllade julsatsning Selma, när Helena Bergström axlar rollen som den världsberömda författarinnan Selma Lagerlöf.
[SVT]Region 2
Seventh Seal, The
(1957 Ingmar Bergman) 80:-

originaltitel: Det Sjunde Inseglet

As the Black Death continues to wipe out the population of Europe, knight Antonius Block (Max von Sydow) returns from the Crusades, disillusioned and worn. When suddenly Death (Bengt Ekerot) appears before him, he asks for the chance to live, proposing a game of chess to decide his fate.
The knight takes his squire, a troupe of traveling players and a deaf and dumb girl under his protection as the game is played out. One by one Death exacts his toll, and it is up to Block to stall his opponent for as long as possible if he is to help save the lives of those he is trying to protect. All the while, the villages and towns about them fall further into ruin and religion takes a stranglehold on those desperate for a means of survival.
[Tartan]Region 0
Sickan Carlsson
"Fyra Klassiska Filmer" 80:-

Sickan Carlsson var en populär skådespelerska och sångerska som växte upp i Stockholm. Vid 16 års ålder började hon på Södra Teatern i Stockholm. Året var 1932 och det blev mest revy. Under 1940-talet var hon en ofta anlitad filmskådespelerska under kontrakt hos Svensk Filmindustri. För sin totala filmkarriär erhöll hon en hedersguldbagge 2005.
[SF]Region 2
Simon och Ekarna
(2011 Lisa Ohlin) 50:-

SIMON OCH EKARNA handlar om Simon, som växer upp i en arbetarfamilj i utkanten av Göteborg under andra världskriget. Trots en kärleksfull uppväxt känner han sig annorlunda och utanför.

Simon är väldigt begåvad och mot hans föräldrars gillande söker han sig till de skolor och utbildningar som en arbetarunge normalt inte söker sig till. Där möter han Isak, son till en förmögen judisk bokhandlare som flytt undan förföljelserna i Tyskland. De två pojkarna och deras familjers liv vävs samman samtidigt som kriget rasar i Europa. Vid krigsslutet börjar Simon förstå att det finns hemligheter i hans familj - hemligheter som tar honom ut i Europa och som kommer att förändra hans liv för alltid.
[Nordisk Film]Region 2
Skepp till Indialand
(1947 Ingmar Bergman)

Tidigt Bergmandrama där den puckelryggige styrmannen Johannes rivaliserar med sin far sjökaptenen om en vacker varietésångerskas gunst, ombord på en bärgningsbåt. Vi följer några människospillror på jakt efter kärlek och trygghet i en tillvaro där de står helt utanför.
[Super 8]Region 2
Skyll inte på Mig!
Miniserie 80:-

Två sammanboende ungkarlar som gär det mesta fel. De är något överåriga för det ljuva livet - och ständigt panka. Magnus är den överlägsne och mästrande, Brasse den snälle och oskyldige.

Det är lite Helan och Halvan över detta blågula komikerpar. SKYLL INTE PÅ MIG! är en serie i fem avsnitt - samtliga 30 minuter långa - med Magnus & Brasse.
[SVT]Region 2
Släpp Fångarne Loss, det är Vår!
(1975 Tage Danielsson)

Frida (Lena Nyman) och hennes långe vän (Tage Danielsson) vill ha en mänskligare fångvård i en vänligare värld. Men när fången Harald Hansson (Ernst-Hugo Järegård) rymmer, tar sig in i Fridas lilla hus och slår sönder allt, då orkar inte hon och hennes vän vara snälla längre. Men så ändrar de sig och börjar kämpa för ett bättre liv åt Harald Hansson.

Det är då de träffar den helgalne fängelsedirektören (Gösta Ekman), den korkade fångvaktaren Erlandsson (Hans Alfredson) och den romantiska rådmansdottern (Margaretha Krook). Och så blir de förstås underhållna av Professorn (Jan Malmsjö), som bjuder på ett riktigt sång-och-dans-nummer i cellen. Tage Danielssons humoristiska inlägg i fångvårdsdebatten innehåller många goda skratt och sprider värme och glädje i alla åldrar.
[SF]Region 2
Som Havets Nakna Vind
(1968 Gunnar Höglund, Ulf Palme) 30:-

Den sexuellt frustrerade unge Leander kommer till skärgården. Han har en nära relation till sin syster, ligger med det finska hembiträdet och träffar tre vackra flickor på besök vid Östersjön. I tillbakablickar berättar de om sina tidigare erotiska erfarenheter.
[Super 8]Region 2
Stig-Helmer Story
(2011 Lasse Åberg)

Filmen handlar om Stig-Helmer Olsson och hans liv innan han hamnade på sina sällskapsresor. Stig-Helmer berättar i nutid om uppväxten i slutet av 50-talet och början av 60 talet, om Nalentiden, om Tv:s ankomst, början på vår teknikutvecklingen osv. Allt detta illustreras i tillbakablickar där vi följer unge Stig-Helmer i 20-årsåldern och hans möte med sin stora kärlek Annika, en ung frälsningssoldat.
[SF]Region 2
Story of Lorry, The
5-Disc Box Set 100:-

TV-serien LORRY hade premiär på Sveriges Television 1989. Humorn var intelligent, vass och fräck. Serien blev en succé och totalt gjordes fyra säsonger.

Flera av inslagen blev snabbt klassiker som "Patentverket", "Farbror Bosse", "Tillfälligt avbrott", "Sprakladan", "Bilskolan", "Poker", "Konferensutvärdering" och många, många fler. Boxen innehåller alla säsonger av serien Lorry samt Julspecial och Påskspecial.
[SVT]Region 2
Stunde des Wolfs, Die
(1968 Ingmar Bergman)

svensk titel: Vargtimmen

Haunted by demons past and present, artist Johan Borg (Max Von Sydow) fights a losing battle to retain his sanity and maintain his artistic prowess. His wife Alma (Liv Ullmann), desperate to help him, finds herself starting to share his hallucinations.
But as Johan's mind continues to unravel, Alma is forced to choose between her love... and her life.
[Art Haus]Region 2
Sune i Grekland
(2012 Hannes Holm)

Sune är tillbaka! Tillsammans med lillebror Håkan Bråkan, storasyster Anna, mamma Karin och pappa Rudolf drar Sune till Grekland på sommarlovet. Som varje sommar förut planerar familjen Andersson sin semestervecka i Myggträsk. Då händer det mest oväntade, pappa Rudolf bokar en charterresa till Grekland. Familjen blir överlycklig men frågorna om resan är många.

På plats i Grekland inträffar katastroferna, Sune tappar sin tjejtjusarkraft, Håkan Bråkan gillar verkligen inte trollet Julle i barngruppen, mamma Karin blir mer och mer irriterad på Rudolf. Samtidigt upptäcker pappa Rudolf att det är all inclusive och vilka oanade möjligheter det för med sig.
[Nordisk Film]Region 2
Svenskarnas Egna Historia
(2006 dokumentär) 50:-

Nästan 2 timmars historieberättande om små och stora händelser i Stockholmsregionen, skildrat med film från arkiv och svenskarnas egna gömmor.

”Svenskarnas egen Historia” berättas med citat från människor nära händelserna. Detta ger en unik bild av Stockholms historia under 1900-talet.
[Nordisk Film]Region 2
Swing It, Fröken! / Swing It, Magistern!
I "Swing It, Magistern" spelar Alice Babs skolflickan Inga Danell och Adolf Jahr spelar hennes musiklärare, lektor Bergman. Skolan drivs av rektorn Agda Löfbeck, en gammaldags kvinna som gör allt för att stoppa den moderna swingmusiken som Inga och magistern ägnar sig åt på kvällarna. På dansrestaurangen Shanghai sjunger Inga under namnet Linda Loy och lektor Bergman spelar piano i jazzorkestern.

1956 medverkar Alice Babs i rollen som engelskalärarinnan Fröken Lind i "Swing It, Fröken!" Hon är ny lärarinna på skolan och hon blir erbjuden att hyra ett rum hos Familjen Nilsson. I familjen bor den ökände sonen Sigge som också blir hennes elev. Men han övar hellre med trumpeten än pluggar tyska. Den propra fröken Lind får en tuff uppgift att få Sigge att ta sig i kragen och bli en anständig elev.
[SF]Region 2
Sällskapsresan
(1980 Lasse Åberg) 50:-

Det är grisfest på Kanarieöarna i jultid och där befinner sig Stig Helmer Olsson – Sveriges mest älskade sällskapsresenär – på sin allra första utlandsresa. Till Kanarieöarna har han tagit sig trots sin fruktansvärda flygrädsla...

Dr Levander, som försökte hjälpa Stig Helmer råda bot på sin flygrädsla, skall köpa hus på Kanarieöarna – och han betalar med ”svarta pengar”, pengar som Stig Helmer utan vetskap får smuggla in...
[SF]Region 2
Tomten är Far till Alla Barnen
(1999 Kjell Sundvall) 30:-

Sara bjuder in sina tre tidigare män, deras nya fruar och deras nya barn att fira julafton tillsammans med sin nye man Janne. Allt för att alla barn ska få uppleva en äkta jul tillsammans med alla sina föräldrar. Med en del sprit innanför västen råkar Janne av misstag avslöja för en av gästerna att han låtit sterilisera sig utan att berätta det för Sara, som i sin tur inget högre önskar än att få barn med Janne. Det tar inte lång tid innan alla på festen känner till Jannes lilla anatomiska ingrepp. Alla utom Sara.

Vid middagen avslöjar Sara strålande den glada nyheten: hon är gravid! Janne ska äntligen bli pappa!
[SF]Region 2
Trolösa
(1999 Liv Ullmann) 80:-

Directed by Liv Ullman from a semi-autobiographical screenplay by Ingmar Bergman, 'Trolösa' tells a story of love, infidelity and betrayal.

Marianne (Lena Endre) and Markus (Thomas Hanzon) share a happily married life together, along with their nine-year-old daughter Isabelle (Michelle Gylemo), and regular visits from their good friend David (Krister Henriksson). One night, with Markus away from the apartment, David reveals his attraction to Marianne and from this one moment a dangerous and intense affair soon develops.
[SVT/SF]Region 2
Underbart är Kort
(1989 Tom Alandh) 80:-

”En blond negress från Värmlands huldraskogar” kallade Tage Danielsson henne i en av sina dikter. ”Ett lingonris i cocktailglas”. Hon med de smala benen, den onda ryggen, utstrålningen, vemodet och de stora glasögonen, som i mer än trettio år underhållit det svenska folket med jazz, visor, revy och film. Alla som beskrev Monica Zetterlund såg den unika kombinationen av nordisk sommarmelankoli och livsbejakande storstadspuls. Det sensuella och grovkorniga. Älskad som få men också blyg, bräcklig och med stor integritet. En film om artisten och människan Monica Zetterlund av Tom Alandh.
[SVT]Region 2
Utvandrarna / Nybyggarna
(1970/71 Jan Troell) 50:-

Vilhelm Mobergs gripande böcker om Karl Oskar och Kristina tillhör klassikerna inom den svenska litteraturen. Jan Troells filmatisering av dessa historier har blivit två fantastiska filmberättelser.

UTVANDRARNA tar oss till en fattig småländsk by där Karl Oskar och Kristina tar det svåra beslutet att utvandra till Amerika. Tillsammans med grannar, vänner och barn ger de sig iväg på en oändlig resa mot ett okänt öde i ett främmande land. Många av dem får utstå hårda prövningar, en del når aldrig fram, men de ger inte upp. De kämpar för ett mål och en dröm - drömmen om det nya, stora landet.

I NYBYGGARNA har Karl Oskar och Kristina nått fram till Amerika. Vid den vackra sjön Ki-Chi-Saga bygger Karl Oskar sitt hus. Här ska han bosätta sig och här ska hans barn växa upp. Men de får slita hårt, kämpa för att överleva hårda vintrar, indianer och sin längtan efter "det gamla landet".
[SF]Region 2
Vi hade iallafall Tur med Vädret
(1980 Kjell Sundvall) 50:-

En sanslös och halsbrytande komedi om den husvagnscampande familjen Backlunds ansträngningar att koppla av – Sverige runt, runt.

Färden går via överfyllda campingplatser, kladdiga landsvägstavernor och skräniga badplatser. Hoppfullt strävar Backlunds genom sol och regn medan bilen blir trängre och trängre och den korta semestermånaden bara rinner iväg under husvagnen.

Nu gäller det att till varje pris koppla av, vara fri och ha semester! Men hur?
[SVT]Region 2
Vi är bäst ändå
(2014 Andreas Bjunér) 50:-

Filmen handlar om Hammarbysupportrarna Kajsa och Magnus och deras sista tid på klubbens tidigare hemmaarena Söderstadion under 2013. Vid tidpunkten genomlider Hammarby även en tung period fotbollsmässigt och befinner sig sedan flera år tillbaka i den svenska andradivisionen Superettan. För Kajsa och Magnus innebär detta i kombination med att Hammarby tvingas bort från sin älskade arena för att dela hemmaplan med bittra rivalen Djurgården på nya supermoderna Tele 2 Arena en tid av stor oro.
[Lucky Dogs]Region 2
Vingar av Glas
(2000 Reza Bagher) 50:-

Nazli är 18 år, född i Iran men uppvuxen i Sverige. Hon bor med sin pappa Abbas och sin äldre syster Mahin. Nazli, som vill smälta in i det svenska samhället, kallar sig Sara, något som sårar pappa Abbas…

En dag berättar Abbas hur han ser på sina döttrars framtid. Han planerar att ha en fest för sina vänner och släktingar och vill bl. a. bjuda två iranska män som han ser som potentiella makar till sina döttrar. Nazli, som har ett mycket bra förhållande till sin pappa blir bestört. När hon sedan träffar sin svenske pojkvän Jonas, blir hennes situation genast väldigt komplicerad!
[SF]Region 2
Vårat Gäng
(1942 Gunnar Skoglund) 80:-

Stämningen är dyster i "Vårat Gäng". Pojkarna och flickorna har blivit av med sin "klubblokal". Men Blomqvist, som har vedhandeln, förbarmar sig över dem och låter dem hålla till i hans vedbod ett tag. Gänget tar in en ny medlem, den nyinflyttade Alice, som är ett riktigt fynd, och anordnar en höstfest som blir succé. Men oturen är framme när en låda fyrverkeripjäser exploderar. Gänget kommer i onåd - vem ska betala alla krossade fönsterrutor?
[Sandrew Metronome]Region 2
Värsta Språket
Hela Serien 50:-

Är du sugen på att gissa dialekten? Eller frossa i nostalgiord som "pyspunka" eller "ärtig"? Eller bara lära dig varför man så lätt byter plats på sch-ljudet i Schweiz?

Då har du kommit rätt. "Värsta Språket" är ett språkprogram som inte liknar någonting annat. I ett högt tempo, mitt bland vanliga svenskar och med massor av humor får vi svaren på allt vi gått och grubblat på, från ursprunget till "snuskhummer" till hur man lär sig prata baklänges. Det vänds och vrids på gamla föreställningar och nymodigheter. Klyschor blir topplistor. Språkpoliser får argumentera och reportrarna på Språkbågens motorcykel mullrar in i olika landsändar och utforskar dialekter.
[SVT]Region 2
Änglagård
Trilogin 100:-

ÄNGLAGÅRD:
En herrgårdsliknande byggnad belägen i en liten by i västra Sverige. Här känner alla varandra och några nymodigheter vill man inte veta av. I ett motorcykelmullrande dammoln dyker så Fanny upp tillsammans med Zac, klädd i svart läder och svetsarglasögon. Som genom ett trollslag förvandlas den lilla idyllen till något ingen trodde var möjligt…

Trogna grannar är inte så trogna längre. Åsikter börjar ifrågasättas, och i den soliga, svenska högsommaren har människorna kring ÄNGLAGÅRD fått något nytt och spännande att prata om…


ÄNGLAGÅRD - ANDRA SOMMAREN:
Ännu en omvälvande sommar tar sin början när Fanny och Zac återvänder till Änglagård. Konflikterna och dubbelmoralen finns där – lika tydligt som förra året. Och mitt i allt detta visar det sig att Gottfrid och Ivar har ytterligare en bor, Sven, som flyttade till Amerika som barn. Att söka upp honom har det aldrig varit tal om. Han bor ju faktiskt i Amerika – och Gottfrid och Ivar har inte ens varit i Göteborg. Men Fannys övertalningsförmåga kan de inte värja sig emot och plötsligt befinner de sig i New York…


ÄNGLAGÅRD - TREDJE GÅNGEN GILLT:
Mycket händer i ett samhälle på femton år. Människor förälskar sig, gifter sig, får barn, skiljer sig. Några flyttar, någon dör – i Yxared precis som på andra ställen.

Fanny, Zac och dottern Alice reser tillbaka till det lilla samhället i Västergötland. Det är Alice som får dem att återvända – var kommer hon ifrån, vilka är hennes rötter? Frågan om vem som egentligen är Fannys pappa blir åter aktuell. Och Alice, vem är hennes pappa?
[SF]Region 2
Äppelkriget
(1971 Tage Danielsson) 80:-

Storkapitalisten Jean Volkswagner från Schweiz kommer till Änglamark för att göra om byn till ett enormt fritidsområde. Volkswagner har med sig ett gäng hänsynslösa hejdukar, men de har inte mycket att sätta emot den lokala motståndsrörelsen, till största del bestående av Lindbergare, den ena listigare än den andra...
[SF]Region 2
905252