LP  Singles  CD  [DVD]  Books  Magazines  LaserDisc  Other
 Information  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  VW  XYZ  Å Ä Ö  [Svensk Film / TV]  Television  Children's Movies / Barnfilm  Music  BluRay

  NEW ARRIVALS / NYHETER
  
  Start/Svenska
  Start/English
  Information
  Information/English
  Contact


Alice Babs - Fem Klassiska Favoriter!
Denna box bjuder på fem härliga klassiska filmer med Alice ”Babs” Nilson - En av Sveriges största sångerskor och skådespelare genom tiderna.

Klassikern ”Swing it, magistern!” från 1940 blev Alice Babs stora genombrottsfilm. Filmen fick snabbt en populär uppföljare i form av ”Magistrarna på sommarlov”. Året därpå släpptes härliga ”Vårat gäng” där Alice tas med som hedersmedlem i gänget vars humör och spelglädje det slår gnistor om. 1956 kom ”Swing it, fröken”, denna gång med Alice i rollen som lärarinna och vi ser även Gösta Ekmans filmdebut som en av eleverna i klassen. Ett par år senare briljerar Alice i filmen ”Musik ombord”.
[Sandrew Metronome]Region 2
Att Angöra en Brygga
(1965 Tage Danielsson)

På ön väntar de på sina gäster. Kräftorna är nykokta, röda och läckra. På båten finns gästerna och just nu seglar de in mot ön. De har dryckerna med sig. Det ska bli kräftskiva och alla är inställda på en riktigt trevlig kväll. Men först måste båten angöra bryggan...

Gösta Ekman, Monica Zetterlund, Birgitta Andersson och Lars Ekborg i en sanslös fars som berättar om hur allt blir fel, går sönder och rasar samman. En av Hans Alfredsons och Tage Danielssons populäraste filmer, där de själva medverkar i något udda roller. Den ena är fiskargubben Garbo, som talar någon obegriplig dialekt. Den andra är en direktör, som ständigt råkar bli misshandlad och mesta tiden är medvetslös.
[SF]Region 2
Banketten
(1948 Hasse Ekman)

Eva Henning tecknar ett av svensk films starkaste kvinnoporträtt som bankirdottern Vica Cotten i Banketten. Platsen är de fashionabla salongernas Stockholm där familjen Cotten förbereder en magnifik 60-årsbankett till faderns ära. Men allt står inte rätt till i familjen. Yngste sonen hyser starka kommunistiska sympatier och är redo att avsäga sig familjearvet. Storebror är en kall cyniker vars enda nöje är att strö dödligt sårande kvickheter i öppna sår. Och Vica själv lever mitt i ett äktenskapligt nervkrig där hennes man dompterar henne med raffinerade förödmjukelser och sexuellt våld.
[Studio S]Region 2
Blåjackor
(1964 Arne Mattsson)

En svensk kryssare anlöper till medelhavshamnen Montebello. Sjömännen går i land och finner att de lokala kjoltygen är fulla av behag, inte minst flickorna från Monsieur Nitouches balettskola, som ska visas upp för den lokala societeten. Det tänder till mellan blåjackor och balettflickor, som rymmer till en jättefest ombord. Nitouche drar ut för att skydda balettflickornas hotade dygd. Allt tokar till sig bland blonda sjömän, balettflickor, gendarmer, schejker, änkor, amiraler och Tomas Bolme som "Jätten".
[Super 8]Region 2
Dans-Salongen
(1955 Börje Larsson)

Kärlek, svartsjuka, musik och knark i våldsam ungdom-på-glid-thriller, utspelad på legendariska Nalen i Stockholm. Lars Ekborg är den brutale kåkfararen "Doggen" som försöker få tillbaka sångerskan Sonja.

Sonja sjunger på en danssalong som ägs av den betydligt äldre Viktor. Denne är mycket förtjust i Sonja. Viktors fru Ria är svartsjuk på den nära relationen mellan Sonja och Viktor. Sonjas ex, den brutale Doggen släpps ur fängelset och kräver att få Sonja tillbaka. Hon vädjar desperat att han ska försvinna. Trots övervakarens försök att skapa ett ordnat liv åt honom, hemfaller Doggen snart till brottslighet igen. Han försöker göra inbrott i Danssalongen, men blir tagen på bar gärning av Viktor. Doggen blir alltmer aggressiv och misstänksam mot Sonja och Viktor, vilket får katastrofala följder.
[Super 8]Region 2
Den Bästa Sommaren
(2000 Ulf Malmros)

I den lilla byn Molkom lever Yngve Johansson. Genom sitt yrke som begrevningsentrepenör är han en central och någorlunda respekterad figur som dessutom varje år inhyser sommarbarn från storstaden.
Sommaren 1958, Den bästa sommaren, är det Annika och Mårten som ska bo hos Yngve. Det blir en sommar som för evigt kommer att förändra deras liv.
[SF/Memfis]Region 2
Det bästa av Papi Raul
Papi Raul, Dan Bäckman, Tim Hibbins & Sacha har förgyllt rutan med vrickad förmyndarmentalitet, pretentiös kulturrelitism och småflummig vardagsrealism sedan TV4 bara var ett litet barn. På denna DVD får du allt det bästa samlat i ett enda praktfullt konstverk. Utöver denna filmskatt bjuds du på diverse bonusmaterial som en unik aldrig tidigare visad rockdokumentär om Dan Bäckmans band "Vildänglar", oförglömlig samhällsinformation från Papi Raul, bloopers och en exklusiv intervju med Felix Herngren om karaktärernas bakgrund. Sammanlagt nästan 3 timmar kulturhistoria för finsmakaren.
[4]Region 2
Det Regnar på vår Kärlek
(1946 Ingmar Bergman)

Det unga paret Maggi och David träffas av en händelse på en järnvägsstation och blir kära. Hon är vilsen och han nyss utsläppt ur fängelset. De förenas i sin gemensamma trasiga bakgrund och försöker nu hitta en dräglig tillvaro tillsammans i en kolonistuga. Det finns många hinder på vägen och man kan inte alltid lita på sina medmänniskor.
[Super 8]Region 2
Det Sjunde Inseglet
(1957 Ingmar Bergman)

Digerdöden härjar i Europa på 1300-talet. Riddaren Antonius Block och hans väpnare Jöns är på väg hem efter ett långt och mödosamt korståg till det heliga landet. En dagsritt från hemmet träffar riddaren på Döden men lyckas förhandla sig till en livsfrist genom ett parti schack. Med döden ständigt i hälarna träffar Antonius på Jof och Maria och deras son Mikael som ingår i ett kringfarande gycklarsällskap. De bjuder honom på smultron och mjölk i en skogsbacke och Antonius får uppleva en stund av frid. Han beslutar sig för att rädda gycklarfamiljens liv genom att offra sitt eget.
[SF]Region 2
Drra På - Kul Grej på väg till Götet
(1967 Hasse Wallman)

Helgalen komedi med 60-talets stora popband The Spotnicks, Ola & the Janglers, Jerry Williams & Violents, Sten & Stanley, Shanes, Hounds och Lee Kings!

Sex popband ska flyga från Bromma till Göteborg för att delta i en festival. På grund av dimma börjar en vild jakt på fortskaffningsmedel. Det blir en kamp mot klockan och varandra om att nå fram till festivalen i tid.Popbanden tar sig fram med hjälp av sina managers (spelade av Sveriges buskis-grädde) och med cykel, motorcykel, båt, rullskridskor, jeep och brandbil. De råkar ut för småfans, tjurar och könsbyte, förlorar i klädpoker, blir rökta i fiskrökeri och träffar popflickan Popsy (Eva Rydberg) och busschauffören Ingemar "Ingo" Johansson.

Cornelis Vreeswijk är biografmaskinisten som bryter mitt i filmen och förklarar handlingen. Regissören Hasse Wallman (sedermera legendarisk showkung bakom Wallmans salonger) var inspirerad av crazyandan i tidens Beatles filmer.
[Super 8]Region 2
Ebba och Didrik
Ebba är 9 år.
Ebba planerar sitt liv tillsammans med Philip men så dyker den spännande och lockande Mårten upp. Hon slits mellan sin kärlek till Philip och allt det Mårten kan locka med!

Didrik är 12 år.
Musiker i själen men har svårt att blomstra tills han möter Yrla och han förälskar sig genast. De träffas i lönndom men vad har drivit Yrla till det lilla samhället vid havet?
[SVT]Region 2
Elvira Madigan
(1967 Bo Widerberg)

Löjtnant Sixten Sparre har övergivit både sin familj och sitt regemente och inlett en het kärlekshistoria med den ljuva lindanserskan Elvira Madigan. De lever ut sin kärlek i den soldränkta svenska sommaridyllen - lyckliga över att bara vara tillsammans. Men parets flykt har börjat uppmärksammas i pressen och omgivningens tryck liksom bristen på pengar börjar fräta på deras förhållande. Den forna berusande sommaridyllen börjar förmörknas av tankar på döden...
[SF]Region 2
En Kille och en Tjej
(1975 Lasse Hallström)

Lasse har gått ut journalist högskolan, men för att få jobb krävs både ambition och hårda armbågar, vilket Lasse saknar. Han försörjer sig med att bära ut tidningar, och på kvällarna fördriver han tiden på diskotek med bäste kompisen Bosse vilket oftast slutar i främmande flickors sängar. Så en morgon, utanför en brevlåda, träffar han Lena; en ung, målmedveten kvinna. Tycke uppstår och en kärlekshistoria full med känslor, åsikter och självklart också konflikter tar sin början.
[SF]Region 2
Ett Brott
(1940 Anders Henriksson)

"Ett brott" blev inledningen på en ny filmisk era i Sverige och klassas idag som ett av 1940-talets allra främsta verk. Genom sin dramatiska tyngd bröt den av helt mot 1930-talets lustspelsbetonade produktion och anses vara den första svenska kriminalfilmen. Kritikerna kallade den för ett mästerverk och publiken vallfärdade för att se filmen, som delvis bygger på ett av de mest uppmärksammade mordfallen i svensk kriminalhistoria, "de von Sydowska morden".

Karin Ekelund och Edvin Adolphson gör sina livs roller som herr och fru von Degerfelt, det äkta paret vars liv ödeläggs av ett fruktansvärt brott.
[Studio S]Region 2
Fanny och Alexander
(1982 Ingmar Bergman)

Det är i början av 1900-talet. I en liten svensk stad får vi följa familjen Ekdahl som domineras av en rik och begåvad änka samt hennes tre söner. Sonen Oscar driver tillsammans med sin fru Emelie den lokala teatern. Paret har också två barn; Fanny och Alexander.

Då Oscar drabbas av en tidig död, gifter sig hans änka med biskopen i staden och flyttar med barnen till hans spartanska och stränga hem. Ett helt nytt liv väntar Fanny och Alexander, och vi får följa dem och den övriga familjen genom sorg och glädje, ljus och mörker i Bergmans hyllade film.
[SF]Region 2
Flicka och Hyacinter
(1950 Hasse Ekman)

När Dagmar Brink (Henning) kommer hem efter en ödesdiger fest har hon bara minuter kvar att leva. Nästa dag hittas hon hängande från en snara med ett självmordsbrev bredvid sig. Författaren Anders (Ulf Palme) blir snabbt uppslukad av sin gåtfulla grannes öde. Vad eller vem fick henne att vilja ända sitt liv?

Via besök hos en bankir som Dagmar övat utpressning mot, en konstnär som målat sitt främsta verk med henne som modell och en självupptagen musikstjärna broderas kvinnans fascinerande levnadsöde ut och hennes sista dag i livet avtäcks.
[Studio S]Region 2
Från och med Herr Gunnar Papphammar
Papphammar är idag inte bara en lustig figur. Han har blivit ett begrepp. Alla vet vad det innebär att bära sig åt som en Papphammar.
Herr Gunnar Papphammar i den grå överrocken och den fåniga hatten har en förmåga att alltid råka illa ut. Är han hemma eller borta, det spelar ingen roll. Alltid slutar det med någon form av större katastrof.

Gösta Ekman är genial i sin nu klassiska roll och han tål att skrattas åt och skrattas åt igen.
[SF]Region 2
Fröken Julie
(1951 Alf Sjöberg)

Det är slutet av 1800-talet. På en herrgård bor fröken Julie med sin far. Hon har just brutit sin förlovning men attraheras av en betjänt, Jean. De tillbringar midsommaraftonen tillsammans och planerar att fly till Schweiz.
[Sandrew Metronome]Region 2
Hamilton: I Nationens Intresse
(2011 Katherine Windfeld)

När den svenske underrättelseofficeren Carl Hamilton (Mikael Persbrandt) infiltrerar en internationell liga som stulit avancerade svenska GPS-styrda raketvapen utsätts de för en dödlig attack av en grupp legosoldater med okänd uppdragsgivare.

Hamilton undkommer massakern, men raketerna är försvunna. De stulna vapnen dyker senare upp i samband med ett terroristattentat där en somalisk fredspolitiker dödas. Samtidigt kidnappas en svensk vapentekniker. Sveriges statsminister engagerar sig i fallet och går med på att anlita ett privat säkerhetsbolag för en fritagning - under förutsättning att en svensk observatör följer med - Carl Hamilton. Detta blir upptakten till ett livsfarligt uppdrag som tar Hamilton från Somalias karga ödemark till Ammans gator och Stockholms skärgård. Han måste göra det som krävs - i nationens intresse.
[Pampas]Region 2
Harald Handfaste
(1946 Hampe Faustman)

Harald Handfaste är en svensk Robin Hood i 1400-talets Östergötland. Han lever med en grupp fredlösa i Kolmårdens skogar. Inkräktare har tagit makten och i spetsen för ett skräckvälde står den främmande fogden von Dotzen. Bygger på den tecknade serien med samma namn.
[Zenith]Region 2
Hedebyborna
Del 1, Avsnitt 1-6
Traditionernas Hedeby är på väg att förfalla. En ny tid av krav på inflytande från arbetarnas sida med fördelad makt och minskat utrymme för baron Urse och hans "fina kusin" har redan börjat. Baronen är i alla fall inte i sämre form än att han kan jag oskulder. Just nu är det Svenssons granna Märta som befinner sig i farozonen.

Del 2, Avsnitt 7-12
I Hedeby blåser förändringarnas vindar. Mycket har förpassats till anekdoternas värld som pittoreska minnen från en storhetstid som har gått i graven. Nu kommer det nya makthavare som skall bringa ordning och reda åt Hedebyborna.

Del 3, Avsnitt 13-18
Livet i Hedeby har åter förändrat sig och ingenting är sig mer likt. Erik och Märta har gift sig och flyttat till stan. Ville sitter övergiven vid Turisthotellet och Svensson plågas av en okänd sjukdom. På Trosa Stadshotell regerar Selma som krögarhustru över borgare och avhoppade amerikanska flygare. Det är bara Fjärsman som är sig lik, ständigt på brandskyddsinspektioner.
[SVT]Region 2
Hemsöborna
På Hemsö i Stockholms skärgård bor änkan madame Flod. Efter sin mans död har skötseln av gården blivit eftersatt, eftersom hennes son Gusten mest intresserat sig för jakt och fiske. Hon anställer drängen Carlsson från Värmland som är arbetsam och duktig. Han får gården att leva upp igen och gifter sig så småningom med änkan Flod trots Gustens motstånd. Livet i skärgården är inte så fridfullt som det verkar. Hemsöborna är ett älskat drama efter en roman av August Strindberg.
[SVT]Region 2
Hon dansade en Sommar
(1951 Arne Mattson)

Legendarisk, prisbelönt svensk klassiker om 17-årig bondflicka som blir kär i studenten från storstaden på besök i sommaridyllen. Filmens söta nakenbad blev enormt uppmärksammat i hela världen.

Berättelsen om den spirande kärleken mellan 17-åriga bondflickan Kerstin (Ulla Jacobsson) och 19-årige studenten Göran (Folke Sundquist) under en sommar på landet blev en av Sveriges största filmsuccéer någonsin både i Sverige och internationellt, och kom att bilda skola för en lång rad filmer och spä på ryktet om svenskarnas öppna attityd till sexualitet. Det berömda nakenbadet ansågs naturlig och sensuellt, och bidrog till en uppmjukning av filmcensuren i flera länder.
[Super 8]Region 2
Hoppsan!
(1955 Stig Olin)

1955 rasade debatten om "serieeländet" som häftigast, som ansågs "förföra och förstöra" ungdomen. Det skreks på hårdare regler. Det skreks på förbud.
Ur denna moralpanikens skärseld steg plötsligt seriediggaren Povel Ramel fram.

I rollen som Hubert Yrhage spelar han skaparen bakom "Monstret", en serie med både våld och lättklädda damer. "Död åt Monstret!", skanderar moralisterna, anförda av en skolfröken (Harriet Andersson) med åtstramad knut i nacken. Men inte alla i hennes grupp är så änglalika som de själva vill framstå. Och när de inser att Yrhage baserat sin serie på just deras smutsiga planer så är det "Död åt Yrhage!" som gäller istället.
Det hela urartar i en vanvettig karusell på ett flytande lyxkasino där alla jagar alla, sångnumren avlöser varandra och vår moralfröken plötsligt ses springa omkring i en minst sagt osedlig leopardbikini. Hoppsan!
[Studio S]Region 2
Hotell Gyllene Knorren
(2011 Michael Syrén)

Familjen Rantanens hotell Gyllene Orren står helt tomt, så mamma Ritva börjar odla ekologiska grönsaker i ett försök att locka gäster. När sonen Ingos minigris Pyret bökar sönder grönsakslandet, blir både Ritva och pappa Roger arga och Ingo känner att varken han eller Pyret är uppskattade av familjen. Ingo får veta att konkurrenterna på grannhotellet ska anordna en agilitytävling, och anmäler Pyret.

Prissumman skulle täcka pappa Rogers klantiga affärer och en vinst skulle göra både Ingo och Pyret till hjältar. Det är förstås många hinder, förutom de på tävlingsbanan, som står i Ingos och Pyrets väg, men Ingo hoppas att den som är långsam och gör rätt, kan vinna mot den som är snabb men som gör fel. En rolig och intensiv resa mot prispallen tar sin början, en resa där hela familjen, till och med syster Isadora, snart är engagerad.
[SF]Region 2
Hällebäcks Gård
(1961 Bengt Blomgren)

På Hällebäcks gård lever familjen som i gamla tider. När en traktor köps in uppstår bråk i släkten. Hovslagaren Ove är olyckligt kär i den unga Kerstin på gården. Själv är hon ledsen efter en historia med elektrikern Tage på Myråsen. Samtidigt uppvaktas hon av den sportbilsåkande Henry på Nergården. I svartsjukt raseri orsakar Tage en brand som hotar ödelägga gården. Kerstins far Johan får ekonomiska bekymmer. Då dyker farfars rike bror Arvid upp från Amerika. Ska han kunna lösa familjens problem?
[Super 8]Region 2
I Dur och Skur
(1953 Stig Olin)

Vad är roligare än en Povel Ramel i högform? TVÅ Povel Ramel i högform förstås!
I rollerna som både den knasige revykungen Sid och dennes bror, den töntige och välkammade ornitologen Filbert, blir det dubbelt roligt. Men ännu fler är förväxlingarna, där den förskräckte uggleexperten både tvingas fly undan broderns minst sagt kelsjuka fru och motvilligt hamnar framför hundratals åskådare när brodern plötsligt försvunnit under premiärkvällen.
I dur och skur var den första filmen med Povel i huvudrollen och blev en dundrande succé. I Stockholm gick den på storbiografen Astoria i 48 veckor (!) i sträck. Förutom de två Povlarna skrattade man också åt Martin Ljung, som gör hela åtta roller, men för Sigge Fürst räckte det med bara en roll för att skapa obetalbar komik. Vi säger bara: "Propsyyyyyk"!
[Studio S]Region 2
Ingo vs Floyd
Det största som någonsin hänt i svensk sporthistoria. Se Ingo mot Floyd - Slag för slag!

Året är 1959. Klockan är fyra på morgonen, fredagen den 26 juni. I Sverige sitter alla klistrade vid radioapparaterna. Ingen svensk idrottsman har varken förr eller senare varit med i ett liknande sportevenemang, Snart kommer det att skrivas idrottshistoria.
[Atlantic]Region 2
Jangada - Vildarna vid Dödens Flod
(1957 Torgny Anderberg)

I uppföljaren till mondo-succén Anaconda ger sig forskningsresanden Rolf Blomberg in i Brasiliens djungler på jakt efter de skräckinjagande xavanteindianerna.

Brasilien-expeditionen utgår från hamnstaden Belém vid Amazonflodens mynning och fortsätter inåt landet. I spökstaden Manaus, mitt inne i djungeln, besöker man det märkliga operahuset (vars tillkomst skildras i Werner Herzogs Fitzcarraldo). På flodön Bananal i Rio Araguaya möter man indianstammen carajá och upplever deras vardagsliv med bågskyttejakt, fiske och festliga dansritualer. Vid Rio das Mortes i Mato Grosso vinner man de skräckinjagande xavanteindianernas vänskap. Efter ett besök i det konstrastrika Rio de Janeiro går expeditionen vidare till atlantkusten och Portaleza, vars fiskarbefolkning fortfarande använder en primitiv fiskeflotte, "jangada", för sina långa och farofyllda fångstfärder till havs.
[Super 8]Region 2
Jens Jonsson: Collection
8 st prisbelönta kortfilmer från regissören bakom kritikerhyllade TV-serien "Godmorgon alla barn"! Jens Jonsson har på kort tid etablerat sig som en av Europas mest intressanta och nyskapande unga regissörer. Hans filmer har redan visats i retrospektiv runt om i världen, bland annat i Frankrike, Holland, Brasilien, Irland, Finland och England. Kortfilmer:
•Reparation DD 2.0 1.78:1 (letterbox)

•Bror Min DD 2.0 1.78:1 (letterbox)

•A Changed Man DD 2.0 1.78:1 (letterbox)

•K-G i Nöd och Lust DD 5.1, 2.0 1.78:1 (letterbox)

•Fragile DD 5.1, 2.0 1.78:1 (letterbox)

•Linerboard DD 2.0 1.78:1 (anamorfisk)

•Spaden DD 2.0 1.78:1 (letterbox)

•Utvecklingssamtal DD 2.0 4:3
[Scanbox] Region 2
Jonson & Pipen
Möt Jonson & Pipen, Västerns klantigaste cowboys! Just det, glöm alla myter om stenhårda äventyrare som inte räds något och drar snabbare än sin egen skugga - den här historien handlar inte om nån av dom!
[4]Region 2
Kungleden
(1964 Gunnar Höglund)

Upplev sex, vålnader, ond bråd död och fotvandring i denna kultklassiker, fylld av bisarra flashbacks!

Mannen ”Du” vandrar för andra gången i sitt liv ”Kungsleden”, en vandringsled i svenska fjällvärlden. Många år tidigare vandrade han samma väg med Leni, en kvinna som han aldrig upphört att älska.

Vandringen utvecklar sig till en mardröm när ”Du” inser att han vandrar i Lenis fotspår. Han jagar henne febrilt från raststuga till raststuga – endast för att finna henne död – kanske mördad. Strax efter möter han ”Den Andre”, som är mycket lik ”Du” till utseendet. Tillsammans fortsätter de båda männen över en glaciär. ”Du” börjar misstänka att det är ”Den Andre” som har mördat Leni. Under en klättring råkar ”Du” plötsligt i panik och vållar på ett dramatiskt sätt ”Den Andres” död.

”Du” är nästan galen av skräck. Vem är – eller var – ”Den Andre”? Är det ”Du” själv? Vad är det egentligen som inträffat? När hände det? Har det hänt nu eller för tio år sedan…
[Super 8]Region 2
Kurt Olsson's Television & Sommartelevision
I sitt egenhändigt gjorda TV-program bjuder Kurt Olsson, hemmamannen från Hisingen, på tips, tävlingar, repotage och en livs levande damorkester. Till sin hjälp har han kameramannen Arne Nyström.

"Jag, Kurt Olsson, är programledare för en massa otroligt bra och populära program. Förut var jag i radion, men nu är jag i TV, för att synas lite bättre. Tusentals människor skrev nämligen och ville se mig, för det kunde dom ju inte i radion, Ja syns gör man ju i radion också, men inte ut. Därför bestämde jag mig för att göra TV-program istället. Men TV-huset var redan överfullt med folk och apparater och sladdar, så jag var tvungen att låna svägerskans lilla kolonistuga..."
[SVT]Region 2
Luftslottet som Sprängdes
Den tre timmar långa TV-versionen som sändes på SVT våren 2010!

Två svårt skadade personer tas in akut på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Den ena är Lisbeth Salander, som är efterlyst misstänkt för dubbelmord. Hon har en livshotande skottskada i huvudet och måste opereras omedelbart. Den andre personen heter Alexander Zalachenko, en äldre man som Salander huggit med en yxa.

Den tredje och avslutande delen i Millenniumserien tar vid där "Flickan som lekte med elden" slutade. Lisbeth Salander överlevde men hennes problem är långt ifrån över. Det finns starka krafter som vill tysta Lisbeth Salander en gång för alla.
[Yellow Bird]Region 2
Macken
(1990 Claes Eriksson)

Macken är rolig på det sättet att den handlar om två bröder som har en mack och som ger sig ut för att leta efter sin pappa och hittar honom.

Är Edvard Persson våran pappa?
- Är han skåning?, Varietéartist?, Tvålfabrikant?, Fakir?, Pellejöns?, Bilhandlare?, Fröimportör?, Tvätteriinnehavare?, Handelsresande i röntgenglasögon och korta varor?

Roy och Roger semesterstänger Macken, lämnar vägverket, den vita opeln och den beige kunden och åker ut i världen för att leta efter pappa. Det hela utvecklar sig till en sorts vägfilm som slutar lyckligt och livet är gôtt å leva.
[SF]Region 2
Mia och Klara - Säsong Två
Den andra säsongen av Mia och Klara kan beskrivas som en balansakt mellan uppsluppen galenskap och avgrundsdjup humor. Flera av favoriterna från säsong 1 återkommer ? Gulletussan, Tabita, Rolle och Viveka Andebratt, liksom Mia och Klara.
[SVT] Region 2
Moln över Hellesta
(1956 Rolf Husberg)

Modedirektrisen Margareta Snellman är nyförloav med den stilige greven Carl Anckarberg. Hon ska nu få följa med honom till familjegodset Hellesta och träffa hans släktingar. Av en slump får hon då reda på att Carls före detta fästmö, Gunvor, dött under mystiska omständigheter. En natt på godset går Margareta ut i det mörka huset och i ett tomt sovrum hittar hon en text som hon läser med hjälp av en spegel. "Kära pappa. Jag är rädd...". Margareta bestämmer sig för att hon måste ta reda på vad som egentligen hänt med Gunvor.
[Sandrew Metronome]Region 2
Musik i Mörker
(1948 Ingmar Bergman)

Det berättas att Ingmar Bergman blev så tagen av Dagmar Edqvists succéroman "Musik i mörker" att han rusade upp mitt i natten och gjorde sitt första utkast till en film.

Regissörens kanske varmaste verk berättar historien om Bengt Vyldeke, en värnpliktig pianist som nästan förlorar livet under en skjutövning och blir blind för livet. I kampen mot sin egen bitterhet och andras medlidande söker han den hand som vill hjälpa honom ut ur mörkret, både bokstavligt och bildligt, och leda honom mot livets förlorade möjligheter till lycka.
[Studio S]Region 2
Myglaren
(1966 Jan Myrdal)

M, 40 år, gift, trebarnsfar och chef över "rörelsens" fritidsdivision. Han lever ett lugnt och bra liv, men är ändå inte nöjd. Han hungrar efter mera.

I sin jakt på makt blir M snart fartblind. Flotta middagar, fin sprit och dyra resor - M tar sig allt större friheter och njuter allt mer av tillvaron. Makthungern gör sitt och snart har M alla i sin hand - LO, arbetsgivarna, Arbetstagarna och Partierna. Ett svenskt trivselinsitut skall byggas, men det är bara början på M:s planer...
[Folkets Bio]Region 2
Nils Poppe - BomBox 1
SOLDAT BOM (1948)
Stinsen Fabian Bom, tidigare kronvrak, lyckas bli inkallad, när han märker att hans älskade svärmar för militärer. Livet i fält visar sig passa den pedantiske och plikttrogne Fabian.

PAPPA BOM (1949)
Nils Poppe som auktionsförrättaren Fabian Bom i Himmelsta. En dag hittar han ett litet barn i en vagga, som ska ropas ut. Han beger sig till ett barnhem, men där vill man inte ta emot hittebarnet. Fabian funderar på adoption, men först måste han skaffa sig kvalifikationer.

TULL-BOM (1951)
Nils Poppes figur Bom är den perfekte byråkraten, trogen alla paragrafer i deras yttersta krumelurer. Här är han Tull-Bom, överkontrollör och alla smugglares värsta fiende. Men det är farliga typer på gång.
[SF]Region 2
Nära Livet
(1958 Ingmar Bergman)

Tre sinsemellan olika kvinnor möts på en BB-avdelning i Ingmar Bergmans flerfaldigt prisbelönta drama.

Starkt drama om tre kvinnoöden på en BB-avdelning, med komplikationer kring förlossningar, illegala aborter och svårigheten att vara ogift mor. Tragik förenar dem i deras kamp för att hitta rätt i livet trots motgångar på både det psykiska och fysiska planet.
[Super 8]Region 2
Paradiset
(1999-2005 Jerzy Sladkowski)

"Paradiset" är dokumentärfilmaren Jerzy Sladkowskis tredje film om Kirunaparet Hans och Kerstin Stralström. Vi har träffat dem förut, först i filmen "Tango, gräl och ledbesvär" (1999) där det tangobitna paret under stora diskussioner och olika lektioner i tangodansens turer slutligen hamnar i Buenos Aires för att lära sig "riktig" tango.

I den andra filmen "Lappsjukan" (2001) kommet det besök till paret i Kiruna från de två galanta och lite överåriga Don Juan-vännerna Guillermo och Juan som paret mötte i Buenos Aires. De båda männen konfronteras med Norrlands vidder, skogen, tystnaden, bastubad och surströmmingsfest hos Hans och Kerstin.

3-Disc Box Set
[Folkets Bio]Region 2
Prinsessa
(2009 Teresa Fabik)

I en hopplöst bonnig småstad någonstans i Sverige bor Maja, 18 år. Hennes högsta och enda dröm är att bli skådespelare. Hon vill stå i centrum, att alla ska se henne, den vackra människa hon är inuti. Det är bara lite svårt att se. Maja är kraftigt överviktig, klumpig och socialt missanpassad.

Erika Sohlman är 28 år och dokumentärfilmare från Stockholm. När hon träffar på Maja ser hon ett utmärkt tillfälle att skapa tragikomisk underhållning på Majas bekostnad. Lycklig över att äntligen få den uppmärksamhet hon förtjänar, tar Maja tacksamt emot chansen att bli filmad.

Vi får följa Maja och hennes kamp att förverkliga sina drömmar under sista terminen på gymnasiet, delvis filmat genom Erikas dokumentärkamera.
[Sonet]Region 2
Ratata
(1956 Hasse Ekman)

Tiden är sekelskiftet och handlingen kretsar kring baron Staffan Lefverhielm (alias Staffan Stolle), en av de mest kända och geniala populärkompositörer, som aldrig funnits till. En musikfilm av Povel Ramel, med Povel Ramel och - kanske - om Povel Ramel. I varje fall om hans kända melodier!
[SVT/Pan Vision]Region 2
Resan till Dej
(1953 Stig Olin)

Alice Babs är en ung hemmafru som upptäcks i ett radioprogram och genast får hela Sverige att jubla. Förutom hennes försmådde man, som sätter käppar i hjulen för hennes nya karriär. För inte är det väl rätt att det är kvinnan i ett äktenskap som tjänar mest och får störst uppmärksamhet!?

Skälen till att Resan till dej blivit en så minnesvärd klassiker är många. Världsstjärnan Björling i ett sällsynt inhopp på film är förstås ett. Babs som negress i ett omtvistat nummer är ett annat. Liksom alla folkkära stjärnor och att filmens skapare heter Ohlin och Ekman.
[Studio S]Region 2
Rymdinvasion i Lappland
(1959 Virgil W Vogel)

Sanslös svensk-amerikansk science fiction om hårigt monster från yttre rymden som löper amok bland samer och forskare i Lappland, övervakat av bleka aliens i anorak!
Ett UFO slår ner i ett vintrigt Lappland. Amerikanska och svenska vetenskapsmän drar norrut för att undersöka saken. Dr Wilsons vackra dotter Diane duschar och åker skridskor, tills hon blir kidnappad av en sex meters lurvig best som rivit samernas renar. Under tiden sitter utomjordingar i sitt skepp och övervakar händelseutvecklingen på monitorer. Med facklor, knivar och spjut går samerna till motattack. Och på skidhotellet sjunger Brita Borg Midnight Sun Lament till tonerna av "Ack, Värmeland du Sköna".
[Super 8]Region 2
Sameblod
(2016 Amanda Kernell)

Elle Marja, en ung samisk tjej från ett renskötarhem utsätts för 30-talets rasism med kolttvång och rasbiologiska undersökningar och väljer till slut att rymma från sin samiska internatskola och "bli svensk". Men i kampen för att få status och bli en riktig svensk så tvingas hon bryta banden med sin familj och förneka den kultur hon vuxit upp i.
[Nordisk Film]Region 2
Sjätte Skottet
(1943 Hasse Ekman)

När det sjätte skottet avlossas mot den levande måltavlan faller hon död ner och hennes cirkuspartner George blir anklagad för mord. Men är allt verkligen precis som det ser ut att vara..?
Hasse Ekmans thriller med manus av Gösta Stevens är en historia i bästa Hitchcockstil, där cirkus- och varietémiljö utgör den spännande inramningen.
1940-talets populäraste filmpar Edvin Adolphson och Karin Ekelund, kända från Med dej i mina armar och Ett brott, gör strålande insatser. Liksom Gunn Wållgren, som belönades med en Charlie (dåtidens Guldbagge) för filmen.
[Studio S]Region 2
Skepp till Indialand
(1947 Ingmar Bergman)

Tidigt Bergmandrama där den puckelryggige styrmannen Johannes rivaliserar med sin far sjökaptenen om en vacker varietésångerskas gunst, ombord på en bärgningsbåt. Vi följer några människospillror på jakt efter kärlek och trygghet i en tillvaro där de står helt utanför.
[Super 8]Region 2
Solsidan - Boxen
Tandläkare Alex har tillsammans med sin gravida sambo Anna flytat tillbaka till sitt barndomshem på Solsidan i Saltsjöbaden. En idyllisk plats att slå sig till ro - eller drivas till vansinne bland lyxgrillar, nybyggda verandor och påfrestande grannar. Här bor också Alex gamla kompis Fredde och hans fru Mickan, ett välbärgat par med tydliga åsikter om livet i allmänhet och villalivet i synnerhet. Här får du alla tre säsongerna samlade i en box!
[SF/4] Region 2
Sommarnattens Leende
(1955 Ingmar Bergman)

Advokat Fredrik Egerman är en kvinnojägare av stora mått men lever i ett platoniskt äktenskap med ungmön Anne. När hans gamla älskarinna, skådespelerskan Désirée, dyker upp på ett gästspel i den lilla staden, börjar svartsjukan jäsa? Nya älskare dyker upp på scenen, fruar och pigor kurtiseras till höger och vänster och Fredrik får det hett om öronen och utmanas på duell?
Advokat Fredrik Egerman är en kvinnojägare av stora mått men lever i ett platoniskt äktenskap med ungmön Anne. När hans gamla älskarinna, skådespelerskan Désirée, dyker upp på ett gästspel i den lilla staden, börjar svartsjukan jäsa? Nya älskare dyker upp på scenen, fruar och pigor kurtiseras till höger och vänster och Fredrik får det hett om öronen och utmanas på duell?
[SF]Region 2
Sune i Grekland
(2012 Hannes Holm)

Sune är tillbaka! Tillsammans med lillebror Håkan Bråkan, storasyster Anna, mamma Karin och pappa Rudolf drar Sune till Grekland på sommarlovet. Som varje sommar förut planerar familjen Andersson sin semestervecka i Myggträsk. Då händer det mest oväntade, pappa Rudolf bokar en charterresa till Grekland. Familjen blir överlycklig men frågorna om resan är många.

På plats i Grekland inträffar katastroferna, Sune tappar sin tjejtjusarkraft, Håkan Bråkan gillar verkligen inte trollet Julle i barngruppen, mamma Karin blir mer och mer irriterad på Rudolf. Samtidigt upptäcker pappa Rudolf att det är all inclusive och vilka oanade möjligheter det för med sig.
[Nordisk Film]Region 2
Til Glede
(1950 Ingmar Bergman)

svensk titel: Till Glädje

Stig och Märta är ett ung par som spelar i samma orkester. Han är ambitiös och idealistisk, medan hon är mer tankfull och dyster.
[SF]Region 2
Utvandrarna / Nybyggarna
(1972 Jan Troell)

Historien om Karl-Oscar och Kristina tar sin början i Småland i mitten av 1800-talet i fattigbygden kallad "stenriket" och avslutas i det stora landet i väster närmare bestämt i Ki-Chi-Saga/Stillwater.

En fantastisk resa om människors olika öden under 1800-talets Sverige och deras sökande efter ett nytt liv.
[SVT]Region 2
Vinnare & Förlorare
(2005 Kjell Sundvall)

Fredrik kämpar för att bli en framgångsrik travkusk. Samtidigt är han ensamstående pappa till dottern Magda. Han har svårt att få livet att gå ihop. Detta förändras när han möter Helena och steg för steg upptäcker vad som är viktigt i livet.

Till slut kommer han också på vad som kan få honom att vinna och han bestämmer sig för att tävla - en sista gång.
[Sonet]Region 2
Återträffen
(2013 Anna Odell)

I "Återträffen" bjuder Anna Odell in till en nervig klassåterträff.

20 år har gått sedan eleverna i klass 9 c slutade grundskolan och gick skilda vägar och nu ska de ses igen. Men feststämningen kommer av sig när konflikter kommer upp till ytan och gamla sanningar ifrågasätts.
[Tri Art]Region 2
Älskling på Vift
(1964 Kåge Gimtell)

Vad händer om en vanlig hemmafru ställer upp i en lokal misstävling - och vinner? Hur blir det sen om maken förbjuder henne att åka vidare till finalen i Palma på Mallorca - men hon beger sig i alla fall? Lägg då därtill en romans mellan en svensk tidningsman och Japans missaspirant, en tokig flickfotograf och en strid ström av bikiniflickor, ja då har ni en given succé.

Stjärnorna haglar tätt i denna svenska klassiker, här för första gången utgiven på video. Vad sägs om: Anna Sundqvist, Arne Källerud, Pekka Langer, Hagge Geigert, Ove Tjernberg m fl. Dessutom medverkar Hootenanny Singers, The Spotnicks och andra kända svenska 60-talsorkestrar.
[Noble]Region 2
839275