LP  Singles  CD  [DVD]  Books  Magazines  LaserDisc  Other
 Information  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  VW  XYZ  Å Ä Ö  [Svensk Film / TV]  Television  Children's Movies / Barnfilm  Music  BluRay

  NEW ARRIVALS / NYHETER
  
  Start/Svenska
  Start/English
  Information
  Information/English
  Contact


Alice Babs - Fem Klassiska Favoriter!
Denna box bjuder på fem härliga klassiska filmer med Alice ”Babs” Nilson - En av Sveriges största sångerskor och skådespelare genom tiderna.

Klassikern ”Swing it, magistern!” från 1940 blev Alice Babs stora genombrottsfilm. Filmen fick snabbt en populär uppföljare i form av ”Magistrarna på sommarlov”. Året därpå släpptes härliga ”Vårat gäng” där Alice tas med som hedersmedlem i gänget vars humör och spelglädje det slår gnistor om. 1956 kom ”Swing it, fröken”, denna gång med Alice i rollen som lärarinna och vi ser även Gösta Ekmans filmdebut som en av eleverna i klassen. Ett par år senare briljerar Alice i filmen ”Musik ombord”.
[Sandrew Metronome]Region 2
Alla vi Barn i Bullerbyn
Bullerbyn är en liten, liten by i Småland. Där ligger tre gårdar. I Mellangården bor Lisa med sina bröder Lasse och Bosse, i Norrgården bor systrarna Britta och Anna och i Sörgården bor Olle. Ja, och så Kerstin också, Olles lillasyster. Fler barn finns det inte i Bullerbyn, med det räcker.

Astrid Lindgren skrev böckerna med hjälp av sina egna minnen och säger att hon själv var lite av ett Bullerby-barn. I filmerna får vi följa med barnen från Bullerbyn i slutet av 20-talet. Vi får vara med om allt från kräftfiske till aprilskämt, julfest hos moster Jenny och nattliga äventyr på spaning efter Näcken. Och så får Lisa en alldeles egen lammunge!
[SF]Region 2
Den Bästa Sommaren
(2000 Ulf Malmros)

I den lilla byn Molkom lever Yngve Johansson. Genom sitt yrke som begrevningsentrepenör är han en central och någorlunda respekterad figur som dessutom varje år inhyser sommarbarn från storstaden.
Sommaren 1958, Den bästa sommaren, är det Annika och Mårten som ska bo hos Yngve. Det blir en sommar som för evigt kommer att förändra deras liv.
[SF/Memfis]Region 2
Det bästa av Papi Raul
Papi Raul, Dan Bäckman, Tim Hibbins & Sacha har förgyllt rutan med vrickad förmyndarmentalitet, pretentiös kulturrelitism och småflummig vardagsrealism sedan TV4 bara var ett litet barn. På denna DVD får du allt det bästa samlat i ett enda praktfullt konstverk. Utöver denna filmskatt bjuds du på diverse bonusmaterial som en unik aldrig tidigare visad rockdokumentär om Dan Bäckmans band "Vildänglar", oförglömlig samhällsinformation från Papi Raul, bloopers och en exklusiv intervju med Felix Herngren om karaktärernas bakgrund. Sammanlagt nästan 3 timmar kulturhistoria för finsmakaren.
[4]Region 2
Ebba och Didrik
Ebba är 9 år.
Ebba planerar sitt liv tillsammans med Philip men så dyker den spännande och lockande Mårten upp. Hon slits mellan sin kärlek till Philip och allt det Mårten kan locka med!

Didrik är 12 år.
Musiker i själen men har svårt att blomstra tills han möter Yrla och han förälskar sig genast. De träffas i lönndom men vad har drivit Yrla till det lilla samhället vid havet?
[SVT]Region 2
En Kille och en Tjej
(1975 Lasse Hallström)

Lasse har gått ut journalisthögskolan men han saknar det som krävs för att få jobb. Så nu delar han ut tidningar istället. Kvällarna fördriver han med att gå på disco med sin polare Bosse och de hamnar ofta i kvinnors sängar. Men en morgon springer han på Lena och tycke uppstår...
[SF]Region 2
Fanny och Alexander
(1982 Ingmar Bergman)

Det är i början av 1900-talet. I en liten svensk stad får vi följa familjen Ekdahl som domineras av en rik och begåvad änka samt hennes tre söner. Sonen Oscar driver tillsammans med sin fru Emelie den lokala teatern. Paret har också två barn; Fanny och Alexander.

Då Oscar drabbas av en tidig död, gifter sig hans änka med biskopen i staden och flyttar med barnen till hans spartanska och stränga hem. Ett helt nytt liv väntar Fanny och Alexander, och vi får följa dem och den övriga familjen genom sorg och glädje, ljus och mörker i Bergmans hyllade film.
[SF]Region 2
Från och med Herr Gunnar Papphammar
Papphammar är idag inte bara en lustig figur. Han har blivit ett begrepp. Alla vet vad det innebär att bära sig åt som en Papphammar.
Herr Gunnar Papphammar i den grå överrocken och den fåniga hatten har en förmåga att alltid råka illa ut. Är han hemma eller borta, det spelar ingen roll. Alltid slutar det med någon form av större katastrof.

Gösta Ekman är genial i sin nu klassiska roll och han tål att skrattas åt och skrattas åt igen.
[SF]Region 2
Första Divisionen
(1941 Hasse Ekman)

1941. Nazityskland står på höjden av sin makt. Hitlers segerrika arméer väller in i Ryssland. Sverige står ensamt och isolerat. Flygvapnet tränar intensivt inför ett kommande anfall.

Första divisionen med störtbombarna B 5 på flygflottiljen F 6 utanför Karlsborg står i frontlinjen. Divisionschefen pressar sina män till det yttersta. Det är en ständig lek med döden i väntan på allvaret. En lek som ofta slutar i svåra olyckor...
[TerraFilm]Region 2
Hamilton: I Nationens Intresse
(2011 Katherine Windfeld)

När den svenske underrättelseofficeren Carl Hamilton (Mikael Persbrandt) infiltrerar en internationell liga som stulit avancerade svenska GPS-styrda raketvapen utsätts de för en dödlig attack av en grupp legosoldater med okänd uppdragsgivare.

Hamilton undkommer massakern, men raketerna är försvunna. De stulna vapnen dyker senare upp i samband med ett terroristattentat där en somalisk fredspolitiker dödas. Samtidigt kidnappas en svensk vapentekniker. Sveriges statsminister engagerar sig i fallet och går med på att anlita ett privat säkerhetsbolag för en fritagning - under förutsättning att en svensk observatör följer med - Carl Hamilton. Detta blir upptakten till ett livsfarligt uppdrag som tar Hamilton från Somalias karga ödemark till Ammans gator och Stockholms skärgård. Han måste göra det som krävs - i nationens intresse.
[Pampas]Region 2
Hoppsan!
(1955 Stig Olin)

1955 rasade debatten om "serieeländet" som häftigast, som ansågs "förföra och förstöra" ungdomen. Det skreks på hårdare regler. Det skreks på förbud.
Ur denna moralpanikens skärseld steg plötsligt seriediggaren Povel Ramel fram.

I rollen som Hubert Yrhage spelar han skaparen bakom "Monstret", en serie med både våld och lättklädda damer. "Död åt Monstret!", skanderar moralisterna, anförda av en skolfröken (Harriet Andersson) med åtstramad knut i nacken. Men inte alla i hennes grupp är så änglalika som de själva vill framstå. Och när de inser att Yrhage baserat sin serie på just deras smutsiga planer så är det "Död åt Yrhage!" som gäller istället.
Det hela urartar i en vanvettig karusell på ett flytande lyxkasino där alla jagar alla, sångnumren avlöser varandra och vår moralfröken plötsligt ses springa omkring i en minst sagt osedlig leopardbikini. Hoppsan!
[Studio S]Region 2
Hotell Gyllene Knorren
(2011 Michael Syrén)

Familjen Rantanens hotell Gyllene Orren står helt tomt, så mamma Ritva börjar odla ekologiska grönsaker i ett försök att locka gäster. När sonen Ingos minigris Pyret bökar sönder grönsakslandet, blir både Ritva och pappa Roger arga och Ingo känner att varken han eller Pyret är uppskattade av familjen. Ingo får veta att konkurrenterna på grannhotellet ska anordna en agilitytävling, och anmäler Pyret.

Prissumman skulle täcka pappa Rogers klantiga affärer och en vinst skulle göra både Ingo och Pyret till hjältar. Det är förstås många hinder, förutom de på tävlingsbanan, som står i Ingos och Pyrets väg, men Ingo hoppas att den som är långsam och gör rätt, kan vinna mot den som är snabb men som gör fel. En rolig och intensiv resa mot prispallen tar sin början, en resa där hela familjen, till och med syster Isadora, snart är engagerad.
[SF]Region 2
Hällebäcks Gård
(1961 Bengt Blomgren)

På Hällebäcks gård lever familjen som i gamla tider. När en traktor köps in uppstår bråk i släkten. Hovslagaren Ove är olyckligt kär i den unga Kerstin på gården. Själv är hon ledsen efter en historia med elektrikern Tage på Myråsen. Samtidigt uppvaktas hon av den sportbilsåkande Henry på Nergården. I svartsjukt raseri orsakar Tage en brand som hotar ödelägga gården. Kerstins far Johan får ekonomiska bekymmer. Då dyker farfars rike bror Arvid upp från Amerika. Ska han kunna lösa familjens problem?
[Super 8]Region 2
Här kommer Bärsärkarna!
(1965 Arne Matsson)

Vikingahövdingen Hjorvard den girige är änkeman. Han har två vilda söner, Glum den flugkäre och Garm den dumme, bägge beryktade som bärsärkar. Sönerna väntas hem från plundringståg i södern, men när de kommer är de utan byte. Hjorvards överkonung, Olav den sure, som han är skyldig många års skatt, har plundrat deras fartyg och kräver dessutom lösenpeng för dem. Ett sällsamt sändebud, Pollo, anländer från det bysantinska Cassinopel. Dess härskare Cassius söker kämpar för sina gladiatorspel. Hjorvard säljer snabbt sina söner till Pollo. Men väl framme i Cassinopel, finner de bägge bärsärkarna att Pollo lurat dem och sålt dem vidare som slavar.
[Super 8]Region 2
I Dur och Skur
(1953 Stig Olin)

Vad är roligare än en Povel Ramel i högform? TVÅ Povel Ramel i högform förstås!
I rollerna som både den knasige revykungen Sid och dennes bror, den töntige och välkammade ornitologen Filbert, blir det dubbelt roligt. Men ännu fler är förväxlingarna, där den förskräckte uggleexperten både tvingas fly undan broderns minst sagt kelsjuka fru och motvilligt hamnar framför hundratals åskådare när brodern plötsligt försvunnit under premiärkvällen.
I dur och skur var den första filmen med Povel i huvudrollen och blev en dundrande succé. I Stockholm gick den på storbiografen Astoria i 48 veckor (!) i sträck. Förutom de två Povlarna skrattade man också åt Martin Ljung, som gör hela åtta roller, men för Sigge Fürst räckte det med bara en roll för att skapa obetalbar komik. Vi säger bara: "Propsyyyyyk"!
[Studio S]Region 2
Ingo vs Floyd
Det största som någonsin hänt i svensk sporthistoria. Se Ingo mot Floyd - Slag för slag!

Året är 1959. Klockan är fyra på morgonen, fredagen den 26 juni. I Sverige sitter alla klistrade vid radioapparaterna. Ingen svensk idrottsman har varken förr eller senare varit med i ett liknande sportevenemang, Snart kommer det att skrivas idrottshistoria.
[Atlantic]Region 2
Ingrid Bergman - Volume 1
I Ingrid Bergmans filmdebut MUNKBROGREVEN spelar hon dottern till ägarinnan av ett ungkarlshotell i Gamla Stan i Stockholm. Filmen handlar bland annat om jakten på smuggelspriten som på den tiden var ett av samhällets stora problem.

I DOLLAR får vi träffa tre familjer som är vänner sedan barnsben men som lyckas röra till sina relationer på grund av förskingrade pengar.

I INTERMEZZO spelar Ingrid pianolärarinna och hon blir förtjust i en man som är violinist och professor och som slits mellan familjeliv och karriär.

I JUNINATTEN som är en av Ingrids mest kända filmer, spelar hon den unga Kerstin Nordbäck som arbetar på apotek i Stockholm och inleder ett förhållande med en spännande sjöman.

Filmerna spelades in under åren 1934 till 1940. I övriga roller ser vi också Waldemar Dalquist, Georg Rydeberg, Tutta Rolf, Gösta Ekman och Inga Tidblad. Filmerna är till stor del inspelade i de gamla filmkvarteren i Råsunda där många svenska filmer har blivit till sedan 1930-talet.
[SF]Region 2
Jangada - Vildarna vid Dödens Flod
(1957 Torgny Anderberg)

I uppföljaren till mondo-succén Anaconda ger sig forskningsresanden Rolf Blomberg in i Brasiliens djungler på jakt efter de skräckinjagande xavanteindianerna.

Brasilien-expeditionen utgår från hamnstaden Belém vid Amazonflodens mynning och fortsätter inåt landet. I spökstaden Manaus, mitt inne i djungeln, besöker man det märkliga operahuset (vars tillkomst skildras i Werner Herzogs Fitzcarraldo). På flodön Bananal i Rio Araguaya möter man indianstammen carajá och upplever deras vardagsliv med bågskyttejakt, fiske och festliga dansritualer. Vid Rio das Mortes i Mato Grosso vinner man de skräckinjagande xavanteindianernas vänskap. Efter ett besök i det konstrastrika Rio de Janeiro går expeditionen vidare till atlantkusten och Portaleza, vars fiskarbefolkning fortfarande använder en primitiv fiskeflotte, "jangada", för sina långa och farofyllda fångstfärder till havs.
[Super 8]Region 2
Jens Jonsson: Collection
8 st prisbelönta kortfilmer från regissören bakom kritikerhyllade TV-serien "Godmorgon alla barn"! Jens Jonsson har på kort tid etablerat sig som en av Europas mest intressanta och nyskapande unga regissörer. Hans filmer har redan visats i retrospektiv runt om i världen, bland annat i Frankrike, Holland, Brasilien, Irland, Finland och England. Kortfilmer:
•Reparation DD 2.0 1.78:1 (letterbox)

•Bror Min DD 2.0 1.78:1 (letterbox)

•A Changed Man DD 2.0 1.78:1 (letterbox)

•K-G i Nöd och Lust DD 5.1, 2.0 1.78:1 (letterbox)

•Fragile DD 5.1, 2.0 1.78:1 (letterbox)

•Linerboard DD 2.0 1.78:1 (anamorfisk)

•Spaden DD 2.0 1.78:1 (letterbox)

•Utvecklingssamtal DD 2.0 4:3
[Scanbox] Region 2
Jonson & Pipen
Möt Jonson & Pipen, Västerns klantigaste cowboys! Just det, glöm alla myter om stenhårda äventyrare som inte räds något och drar snabbare än sin egen skugga - den här historien handlar inte om nån av dom!
[4]Region 2
Kurt Olsson's Television & Sommartelevision
I sitt egenhändigt gjorda TV-program bjuder Kurt Olsson, hemmamannen från Hisingen, på tips, tävlingar, repotage och en livs levande damorkester. Till sin hjälp har han kameramannen Arne Nyström.

"Jag, Kurt Olsson, är programledare för en massa otroligt bra och populära program. Förut var jag i radion, men nu är jag i TV, för att synas lite bättre. Tusentals människor skrev nämligen och ville se mig, för det kunde dom ju inte i radion, Ja syns gör man ju i radion också, men inte ut. Därför bestämde jag mig för att göra TV-program istället. Men TV-huset var redan överfullt med folk och apparater och sladdar, så jag var tvungen att låna svägerskans lilla kolonistuga..."
[SVT]Region 2
Luftslottet som Sprängdes
Den tre timmar långa TV-versionen som sändes på SVT våren 2010!

Två svårt skadade personer tas in akut på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Den ena är Lisbeth Salander, som är efterlyst misstänkt för dubbelmord. Hon har en livshotande skottskada i huvudet och måste opereras omedelbart. Den andre personen heter Alexander Zalachenko, en äldre man som Salander huggit med en yxa.

Den tredje och avslutande delen i Millenniumserien tar vid där "Flickan som lekte med elden" slutade. Lisbeth Salander överlevde men hennes problem är långt ifrån över. Det finns starka krafter som vill tysta Lisbeth Salander en gång för alla.
[Yellow Bird]Region 2
Macken
(1990 Claes Eriksson)

Macken är rolig på det sättet att den handlar om två bröder som har en mack och som ger sig ut för att leta efter sin pappa och hittar honom.

Är Edvard Persson våran pappa?
- Är han skåning?, Varietéartist?, Tvålfabrikant?, Fakir?, Pellejöns?, Bilhandlare?, Fröimportör?, Tvätteriinnehavare?, Handelsresande i röntgenglasögon och korta varor?

Roy och Roger semesterstänger Macken, lämnar vägverket, den vita opeln och den beige kunden och åker ut i världen för att leta efter pappa. Det hela utvecklar sig till en sorts vägfilm som slutar lyckligt och livet är gôtt å leva.
[SF]Region 2
Mannekäng i Rött
(1958 Arne Mattsson)

En serie mystiska mord inträffar på det stora lyxiga modehuset och kapten Hillman blir indragen i åtskilliga livsfarliga situationer ända fram till det chockartade slutet där mordgåtan får sin upplösning.
[Sandrew Metronome]Region 2
Mia och Klara - Säsong Två
Den andra säsongen av Mia och Klara kan beskrivas som en balansakt mellan uppsluppen galenskap och avgrundsdjup humor. Flera av favoriterna från säsong 1 återkommer ? Gulletussan, Tabita, Rolle och Viveka Andebratt, liksom Mia och Klara.
[SVT] Region 2
Musik i Mörker
(1948 Ingmar Bergman)

Det berättas att Ingmar Bergman blev så tagen av Dagmar Edqvists succéroman "Musik i mörker" att han rusade upp mitt i natten och gjorde sitt första utkast till en film.

Regissörens kanske varmaste verk berättar historien om Bengt Vyldeke, en värnpliktig pianist som nästan förlorar livet under en skjutövning och blir blind för livet. I kampen mot sin egen bitterhet och andras medlidande söker han den hand som vill hjälpa honom ut ur mörkret, både bokstavligt och bildligt, och leda honom mot livets förlorade möjligheter till lycka.
[Studio S]Region 2
Myglaren
(1966 Jan Myrdal)

M, 40 år, gift, trebarnsfar och chef över "rörelsens" fritidsdivision. Han lever ett lugnt och bra liv, men är ändå inte nöjd. Han hungrar efter mera.

I sin jakt på makt blir M snart fartblind. Flotta middagar, fin sprit och dyra resor - M tar sig allt större friheter och njuter allt mer av tillvaron. Makthungern gör sitt och snart har M alla i sin hand - LO, arbetsgivarna, Arbetstagarna och Partierna. Ett svenskt trivselinsitut skall byggas, men det är bara början på M:s planer...
[Folkets Bio]Region 2
Nattvardsgästerna
(1963 Ingmar Bergman)

The second of Ingmar Bergman's trilogy on faith, Winter Light springs from Bergman's desire to define man's relation to God - if He exists. A village pastor, unloved and empty of faith, reveals his bitter failure to offer spiritual consolation to his flock.
Sombre and poignant, the film sketches a world of half empty churches - but a world not entirely without hope in God's universe. The story brings together four personalities in a shared quest for spiritual reassurance. A susceptible and disillusioned fisherman (Max Von Sydow) is urged by his wife (Gunnel Lindblom) to seek solace from his local priest (Gunnar Bjornstrand). However, the priest is struggling to regain his own belief - a tragic and intimately depicted conflict, in which he is eventually supported by the cynical resilience of the local school mistress (Ingrid Thulin).
[SF]Region 2
Nils Poppe - BomBox 1
SOLDAT BOM (1948)
Stinsen Fabian Bom, tidigare kronvrak, lyckas bli inkallad, när han märker att hans älskade svärmar för militärer. Livet i fält visar sig passa den pedantiske och plikttrogne Fabian.

PAPPA BOM (1949)
Nils Poppe som auktionsförrättaren Fabian Bom i Himmelsta. En dag hittar han ett litet barn i en vagga, som ska ropas ut. Han beger sig till ett barnhem, men där vill man inte ta emot hittebarnet. Fabian funderar på adoption, men först måste han skaffa sig kvalifikationer.

TULL-BOM (1951)
Nils Poppes figur Bom är den perfekte byråkraten, trogen alla paragrafer i deras yttersta krumelurer. Här är han Tull-Bom, överkontrollör och alla smugglares värsta fiende. Men det är farliga typer på gång.
[SF]Region 2
Nära Livet
(1958 Ingmar Bergman)

Tre sinsemellan olika kvinnor möts på en BB-avdelning i Ingmar Bergmans flerfaldigt prisbelönta drama.

Starkt drama om tre kvinnoöden på en BB-avdelning, med komplikationer kring förlossningar, illegala aborter och svårigheten att vara ogift mor. Tragik förenar dem i deras kamp för att hitta rätt i livet trots motgångar på både det psykiska och fysiska planet.
[Super 8]Region 2
Paradiset
(1999-2005 Jerzy Sladkowski)

"Paradiset" är dokumentärfilmaren Jerzy Sladkowskis tredje film om Kirunaparet Hans och Kerstin Stralström. Vi har träffat dem förut, först i filmen "Tango, gräl och ledbesvär" (1999) där det tangobitna paret under stora diskussioner och olika lektioner i tangodansens turer slutligen hamnar i Buenos Aires för att lära sig "riktig" tango.

I den andra filmen "Lappsjukan" (2001) kommet det besök till paret i Kiruna från de två galanta och lite överåriga Don Juan-vännerna Guillermo och Juan som paret mötte i Buenos Aires. De båda männen konfronteras med Norrlands vidder, skogen, tystnaden, bastubad och surströmmingsfest hos Hans och Kerstin.

3-Disc Box Set
[Folkets Bio]Region 2
Prinsessa
(2009 Teresa Fabik)

I en hopplöst bonnig småstad någonstans i Sverige bor Maja, 18 år. Hennes högsta och enda dröm är att bli skådespelare. Hon vill stå i centrum, att alla ska se henne, den vackra människa hon är inuti. Det är bara lite svårt att se. Maja är kraftigt överviktig, klumpig och socialt missanpassad.

Erika Sohlman är 28 år och dokumentärfilmare från Stockholm. När hon träffar på Maja ser hon ett utmärkt tillfälle att skapa tragikomisk underhållning på Majas bekostnad. Lycklig över att äntligen få den uppmärksamhet hon förtjänar, tar Maja tacksamt emot chansen att bli filmad.

Vi får följa Maja och hennes kamp att förverkliga sina drömmar under sista terminen på gymnasiet, delvis filmat genom Erikas dokumentärkamera.
[Sonet]Region 2
Ratata
(1956 Hasse Ekman)

Tiden är sekelskiftet och handlingen kretsar kring baron Staffan Lefverhielm (alias Staffan Stolle), en av de mest kända och geniala populärkompositörer, som aldrig funnits till. En musikfilm av Povel Ramel, med Povel Ramel och - kanske - om Povel Ramel. I varje fall om hans kända melodier!
[SVT/Pan Vision]Region 2
Resan till Dej
(1953 Stig Olin)

Alice Babs är en ung hemmafru som upptäcks i ett radioprogram och genast får hela Sverige att jubla. Förutom hennes försmådde man, som sätter käppar i hjulen för hennes nya karriär. För inte är det väl rätt att det är kvinnan i ett äktenskap som tjänar mest och får störst uppmärksamhet!?

Skälen till att Resan till dej blivit en så minnesvärd klassiker är många. Världsstjärnan Björling i ett sällsynt inhopp på film är förstås ett. Babs som negress i ett omtvistat nummer är ett annat. Liksom alla folkkära stjärnor och att filmens skapare heter Ohlin och Ekman.
[Studio S]Region 2
Rymdinvasion i Lappland
(1959 Virgil W Vogel)

Sanslös svensk-amerikansk science fiction om hårigt monster från yttre rymden som löper amok bland samer och forskare i Lappland, övervakat av bleka aliens i anorak!
Ett UFO slår ner i ett vintrigt Lappland. Amerikanska och svenska vetenskapsmän drar norrut för att undersöka saken. Dr Wilsons vackra dotter Diane duschar och åker skridskor, tills hon blir kidnappad av en sex meters lurvig best som rivit samernas renar. Under tiden sitter utomjordingar i sitt skepp och övervakar händelseutvecklingen på monitorer. Med facklor, knivar och spjut går samerna till motattack. Och på skidhotellet sjunger Brita Borg Midnight Sun Lament till tonerna av "Ack, Värmeland du Sköna".
[Super 8]Region 2
Skepp till Indialand
(1947 Ingmar Bergman)

Tidigt Bergmandrama där den puckelryggige styrmannen Johannes rivaliserar med sin far sjökaptenen om en vacker varietésångerskas gunst, ombord på en bärgningsbåt. Vi följer några människospillror på jakt efter kärlek och trygghet i en tillvaro där de står helt utanför.
[Super 8]Region 2
Solsidan - Boxen
Tandläkare Alex har tillsammans med sin gravida sambo Anna flytat tillbaka till sitt barndomshem på Solsidan i Saltsjöbaden. En idyllisk plats att slå sig till ro - eller drivas till vansinne bland lyxgrillar, nybyggda verandor och påfrestande grannar. Här bor också Alex gamla kompis Fredde och hans fru Mickan, ett välbärgat par med tydliga åsikter om livet i allmänhet och villalivet i synnerhet. Här får du alla tre säsongerna samlade i en box!
[SF/4] Region 2
Sommarlek
(1951 Ingmar Bergman)

Marie is a student at the Opera's ballet school and at the annual closure puts her mark to Henry, who apparently admires her greatly. They meet later in the summer holidays in the archipelago, fall in love and very happy. Henry, however, die suddenly in an accident.

The years go, and Marie becomes a prima ballerina. The day before a big premiere she receives a package, which turns out to contain the diary that Henry wrote during their summer together.
[SF]Region 2
Sommeren med Monika
(1953 Ingmar Bergman)

Monika och Harry upplever en passionerad sommar efter att ha flytt storstadens bekymmer ut i skärgården. Befriade från omvärldens krav och omgivna av glittrande sol och brusande hav upptäcker de erotikens berusande kraft. Men Monika blir med barn och snart måste de återvända till verkligheten. De gifter sig innan barnet föds och Harry går in för äktenskapet med liv och lust medan Monika snart blir uttråkad av att gå hemma. Deras skimrande sommardagar i havsbandet känns mer och mer avlägsna…
[SF]Region 2
Sune i Grekland
(2012 Hannes Holm)

Sune är tillbaka! Tillsammans med lillebror Håkan Bråkan, storasyster Anna, mamma Karin och pappa Rudolf drar Sune till Grekland på sommarlovet. Som varje sommar förut planerar familjen Andersson sin semestervecka i Myggträsk. Då händer det mest oväntade, pappa Rudolf bokar en charterresa till Grekland. Familjen blir överlycklig men frågorna om resan är många.

På plats i Grekland inträffar katastroferna, Sune tappar sin tjejtjusarkraft, Håkan Bråkan gillar verkligen inte trollet Julle i barngruppen, mamma Karin blir mer och mer irriterad på Rudolf. Samtidigt upptäcker pappa Rudolf att det är all inclusive och vilka oanade möjligheter det för med sig.
[Nordisk Film]Region 2
Susanne
(1959 Elsa Och Kit Colfach)

Läkarparet Kit och Elsa Kolfach skrämde livet ur publiken med "Susanne" (1959). En tonårsflicka och hennes pojkvän super, har sex och kraschar hans raggarbil. Filmen varnar för ungdomars beteende med alkohol, promiskuitet och bilkörning genom närgånget skildrade operationsscener och förlossningar. Publiken svimmade i bänkraderna. Känsliga tittare varnas!
[Super 8]Region 2
Såsom i en Spegel
(1960 Ingmar Bergman)

Ett kammarspel om några släktingar som tillbringar ett dygn tillsammans på en ö i havsbandet. Karin har nyss återvänt från mentalsjukhus. Där finns också hennes man, hennes far och hennes lillebror.
[SF]Region 2
Trazan Apansson & Banarne
Äntligen kommer den nya versionen av djungelns roligaste DVD - hela fyra timmars speltid och med två avsnitt som aldrig tidigare utgivits! Här bjuds det på roliga sketcher, "rocktajm" med Electric Banana Band, märkliga uppfinningar och tips med Dr Banarne & Mr Arne, buskis med Nicko & Pulver och mycket mer. Med joddlande och funderingar i trädkojans hängmatta blev Trazan Apansson & Banarne en av våra mest barnkära TV-serier någonsin!
[SVT]Region 2
Utvandrarna / Nybyggarna
(1972 Jan Troell)

Historien om Karl-Oscar och Kristina tar sin början i Småland i mitten av 1800-talet i fattigbygden kallad "stenriket" och avslutas i det stora landet i väster närmare bestämt i Ki-Chi-Saga/Stillwater.

En fantastisk resa om människors olika öden under 1800-talets Sverige och deras sökande efter ett nytt liv.
[SVT]Region 2
Vinnare & Förlorare
(2005 Kjell Sundvall)

Fredrik kämpar för att bli en framgångsrik travkusk. Samtidigt är han ensamstående pappa till dottern Magda. Han har svårt att få livet att gå ihop. Detta förändras när han möter Helena och steg för steg upptäcker vad som är viktigt i livet.

Till slut kommer han också på vad som kan få honom att vinna och han bestämmer sig för att tävla - en sista gång.
[Sonet]Region 2
Winter Light
(1962 Ingmar Bergman)

originaltitel: Nattvardsgästerna

The second of Ingmar Bergman's trilogy on faith, Winter Light springs from Bergman's desire to define man's relation to God - if He exists. A village pastor, unloved and empty of faith, reveals his bitter failure to offer spiritual consolation to his flock.
Sombre and poignant, the film sketches a world of half empty churches - but a world not entirely without hope in God's universe. The story brings together four personalities in a shared quest for spiritual reassurance. A susceptible and disillusioned fisherman (Max Von Sydow) is urged by his wife (Gunnel Lindblom) to seek solace from his local priest (Gunnar Bjornstrand). However, the priest is struggling to regain his own belief - a tragic and intimately depicted conflict, in which he is eventually supported by the cynical resilience of the local school mistress (Ingrid Thulin).
[Tartan]Region 0
Återträffen
(2013 Anna Odell)

I "Återträffen" bjuder Anna Odell in till en nervig klassåterträff.

20 år har gått sedan eleverna i klass 9 c slutade grundskolan och gick skilda vägar och nu ska de ses igen. Men feststämningen kommer av sig när konflikter kommer upp till ytan och gamla sanningar ifrågasätts.
[Tri Art]Region 2
Älskling på Vift
(1964 Kåge Gimtell)

Vad händer om en vanlig hemmafru ställer upp i en lokal misstävling - och vinner? Hur blir det sen om maken förbjuder henne att åka vidare till finalen i Palma på Mallorca - men hon beger sig i alla fall? Lägg då därtill en romans mellan en svensk tidningsman och Japans missaspirant, en tokig flickfotograf och en strid ström av bikiniflickor, ja då har ni en given succé.

Stjärnorna haglar tätt i denna svenska klassiker, här för första gången utgiven på video. Vad sägs om: Anna Sundqvist, Arne Källerud, Pekka Langer, Hagge Geigert, Ove Tjernberg m fl. Dessutom medverkar Hootenanny Singers, The Spotnicks och andra kända svenska 60-talsorkestrar.
[Noble]Region 2
Ängelen
(2002 Cecilia Frode)

"Ängelen" är en tragikomisk musikalisk enmansshow av och med Cecilia Frode.

Den lilla späda varelsen Ängelen är en blandning av allt, där man kan känna igen sig i personligheter som Marilyn Monroe, Fridolf Rudin, Barbro Hörberg och Dolly Parton. Showen speglar människans tvetydiga beteende och på ett komiskt sätt väcker karaktären frågor om hur vi agerar mot varandra och oss själva. Kompad av en liten orkester sjunger hon klockrent falskt direkt från hjärtat!
[Pan Vision]Region 2
844692